VIDEO: Wettelijk blinde man kan weer zien dankzij kunstmatig hoornvliesimplantaat

blinde man kan weer zien kunstmatig hoornvliesimplantaat CorNeat Vision KPro

VIDEO: Wettelijk blinde man kan weer zien dankzij kunstmatig hoornvliesimplantaat

Een blinde man kan weer zien dankzij kunstmatig hoornvliesimplantaat. CorNeat Vision introduceert de KPro.

Een wettelijk blinde man heeft deze week zijn gezichtsvermogen teruggekregen. De 78-jarige Jamal Furani uit Haifa kan nu weer zien dankzij de implantatie van een kunsthoornvlies ontwikkeld door CorNeat Vision, en het is het eerste succesvolle implantaat van een dergelijke soort.

Het implantaat heet KPro en wordt rechtstreeks in de oogwand geïntegreerd om littekens of misvormde hoornvliezen te vervangen. Het is gemaakt van 100 procent niet-afbreekbaar poreus materiaal en vereist geen donorweefsel. Door chemische engineering op nanoschaal kan de KPro bestaande celomgevingen nabootsen en cellulaire proliferatie “stimuleren” om “progressieve weefselintegratie” te vergemakkelijken. Er bestaan ​​al operaties met synthetische hoornvliesimplantaten, maar deze worden vanwege de complexiteit van de ingreep vaak als een laatste redmiddel beschouwd. Het implantaat van CorNeat is echter een belangrijke oplossing, aangezien de procedure veel eenvoudiger is en minder chirurgie vereist.

Na de operatie kon Furani tekst lezen en familieleden herkennen. “Na jaren van hard werken, het zien van een collega die de CorNeat KPro gemakkelijk implanteerde en het zien van een medemens die de volgende dag zijn gezichtsvermogen terugkreeg, was opwindend en emotioneel ontroerend. Er waren veel tranen in de kamer”, zei Dr. Gilad Litvin, medeoprichter van CorNeat. Er staan ​​nog minstens 10 patiënten in de rij voor de studie van CorNeat in Israël, waaronder mensen uit Canada, de VS, Frankrijk en Nederland.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram