Om dit verhaal zal ‘The Lord of the Rings’ tv-serie draaien

Waar gaat de The Lord of the Rings tv-serie over

Om dit verhaal zal ‘The Lord of the Rings’ tv-serie draaien

Waar gaat de The Lord of the Rings tv-serie over? Het vindt sowieso duizenden jaren vóór Tolkiens The Lord of the Rings en The Hobbit plaats.

Waar gaat de The Lord of the Rings tv-serie over

Na meer dan een jaar van sinds de aankondiging, heeft Amazon Studios eindelijk de officiële synopsis gedeeld van de aanstaande The Lord of the Rings tv-serie. Het verhaal, dat zich afspeelt in The Second Age, ofwel Het Tweede Tijdperk, duurde meer dan 3400 jaar en zal draaien om de opkomst van “de grootste schurk die ooit uit Tolkien’s pen vloeide en dreigde de hele wereld in duisternis te bedekken”.

“De aanstaande serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heroïsche legendes van de legendarische Second Age of Middle-earth’s geschiedenis naar het scherm. Dit epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings, en zal kijkers meenemen naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop hing aan de fijnste draden, en de grootste schurk ooit uit Tolkien’s pen vloeide. Een schurk die dreigde de hele wereld in duisternis te hullen.”

De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen erfenissen nalaten die lang nadat zij zijn verdwenen nog van waarde zijn.

De “grootste schurk” zou overigens kunnen verwijzen naar Sauron, die opnieuw opstond tijdens de vroege jaren van het Tweede Tijdperk. Deze periode zag de oprichting van de One Ring en de War of the Last Alliance – de laatste werd kort besproken in Fellowship of the Ring – waarin Isildur de One Ring van Sauron’s vingers sneed.

De komende serie zal een cast bevatten met Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers en Daniel Weyman. Net als de films op witte doek, zal deze serie naar verluidt worden gefilmd in Nieuw-Zeeland.

Houd ons in de gaten voor de officiële The Lord of the Rings tv-serie trailer en releasedatum.

Fotocredits: Warner Bros. Pictures

Post a Comment

#Volg ons op Instagram