De voor- en nadelen van private lease onder de loep

Wat zijn de voordelen en nadelen van private lease

De voor- en nadelen van private lease onder de loep

Wat zijn de voor- en nadelen van private lease? Wij nemen de pro’s & cons nog eens onder de loep.

Wat zijn de voordelen en nadelen van private lease

Hoe lekker is het om in een nieuwe auto te rijden, en dat dan zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over welke extra kosten dan ook. Dat kan met private lease voor een vast bedrag per maand. Tegenwoordig kun je zelfs private leasen zonder BKR check, één van dé voordelen van private lease. Interesse? In dit artikel lees je meer over de voordelen en de nadelen van private lease.

Wat is private lease precies?

Binnen deze moderne samenleving kiezen steeds meer mensen voor het private leasen van een auto in plaats van er eentje te kopen. We zijn inmiddels zo gewend aan gemak en hulp binnen een abonnementsvorm; denk alleen al eens aan het huursysteem van fietsen, het hebben van een abonnement op koffiecupjes en de tientallen maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. Voor auto’s bestaat zoiets ook in de vorm van private lease. Bij deze leasevorm rijd je over het algemeen in de nieuwste auto’s zonder dat je die auto daadwerkelijk koopt. Je hoeft dus geen bak geld meer te hebben om in een nieuwe bak te rijden.

In plaats daarvan ga je een soort abonnement aan: door een auto private te leasen heb je voor een vast bedrag per maand een compleet nieuwe auto voor het huis staan. In die vaste prijs vind je kosten voor verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en zelfs eventuele reparaties. De enige extra kosten die je hebt zijn die voor de benzine die je verbruikt. Met private lease weet je dus precies wat je iedere maand kwijt bent aan je auto en heb je de garantie dat je altijd in een veilige auto kunt rijden.

Wat zijn de voordelen van private lease

Het grootste voordeel van private lease? Dat is natuurlijk dat je altijd een snelle, nieuwe bak voor de deur hebt staan. Wie wil er niet altijd in een nieuwe auto kunnen rijden? Daar gaat menig mannenhart sneller van kloppen! Het is niet voor niets het geval dat er inmiddels bijna 190.000 exemplaren van dit soort auto’s in Nederland rondrijden.

Andere voordelen van private lease zijn onder andere:

  • Met private lease weet je precies wat je kwijt bent aan de kosten van het gebruik van een auto. Bij een eigen auto is dat niet helemaal duidelijk en kunnen bijvoorbeeld garagekosten al snel oplopen. Bij private lease weet je wat je per maand betaalt en wat je uitgeeft aan de benzine.
  • Je hoeft geen dikke spaarrekening te hebben om te mogen profiteren van private lease. Deze vorm van leasen zorgt ervoor dat je op een betaalbare manier in een nieuwe auto kunt rijden, omdat je een bedrag per maand betaalt.
  • Er is met private lease altijd een auto beschikbaar. Wanneer je auto stuk is of gerepareerd moet worden, is er altijd een vervanger voor je beschikbaar. Dat hoort bij de service van deze leasevorm.
  • Je kunt tegenwoordig private leasen zonder een BKR check. Kijk hiervoor naar de voorwaarden van de leasemaatschappij. Wanneer de maatschappij niet aangesloten is bij Keurmerk Private Lease, dan is dit mogelijk.
  • Met private leasen ben je goedkoper uit dan wanneer je een dergelijke auto nieuw zou kopen.
  • Je hebt geen gedoe met een private lease-auto, omdat alles voor je wordt geregeld. Ook dat hoort bij deze service van het leasen van een auto.

Zijn er ook nadelen te vinden aan private lease?

Net als bij veel andere zaken in het leven zijn er bij private lease zeker enkele nadelen te benoemen. Om jou een zo goed mogelijke keuze te kunnen laten maken, is het wel zo eerlijk om daar transparant over te zijn. Daarom moet je de volgende nadelen zeker eens nader bekijken:

  • Het is goed om te weten dat autorijden goedkoper kan dan private lease. Vind je het bijvoorbeeld niet belangrijk om in een nieuwe auto te rijden, dan is de keuze voor een occasion zeker beter aan te raden. Dat scheelt je veel geld.
  • Houd er daarnaast rekening mee dat private lease van invloed is op je hypotheek, mocht je deze nog willen afsluiten. De bank houdt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in op de maximale maandelijkse woonlasten.
  • Rijd je in verhouding weinig? Dan is de private vorm van leasen duurder dan het kopen van een auto. De vaste lasten lopen namelijk wel door: je blijft het afgesproken bedrag per maand betalen. Dat is natuurlijk zonde van je geld.
  • Wil je eerder dan afgesproken stoppen met een leasecontract? Dat is meestal niet zo voordelig. Je komt namelijk niet zo gemakkelijk van een afgesproken contract af. Beslis daarom goed of én voor hoe lang een auto leasen iets voor jou is.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram