Maison Margiela en Reebok onthullen Classic Leather Tabi in “Bianchetto”

Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi "Bianchetto" sneaker

Maison Margiela en Reebok onthullen Classic Leather Tabi in “Bianchetto”

Maak kennis met de Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi “Bianchetto” sneaker, die typisch Margiele mixt met een klassiek model.

Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi "Bianchetto" sneaker

Nadat Kim Kardashian deze week een eerste blik op de schoenen postte via Instagram (zie onderaan), zijn Maison Margiela en Reebok nu officieel samengekomen om de Classic Leather Tabi te lanceren. Het ontwerp is een combinatie van twee beroemde huiscodes van Maison Margiela met één van Reeboks bekendste modellen.

Het opvallende kenmerk van de sneaker is de Tabi split-toe constructie, voor het eerst geïntroduceerd door Maison Margiela in 1988. Het Classic Leather-model is volledig opnieuw gebouwd om het split-toe-ontwerp te creëren, terwijl de sneaker zelf is gemaakt van nappaleer en een EVA-tussenzool. Om het ontwerp af te maken, is de zwarte leren basis van de sneaker bedekt met een handgeschilderde witte coating die doet denken aan Margiela’s ‘Bianchetto’-techniek die versplintert door slijtage.

De sneaker heeft ook opvallende branding, waaronder een Reebok-logo op de zijkant. De tong bevat zowel het kenmerkende vectorlogo van Reebok als de klassieke branding van Margiela.

De Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi “Bianchetto”, geprijsd op $ 350, zo’n € 290, worden op 30 januari uitgebracht via de webwinkels van Maison Margiela en Reebok.

Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi "Bianchetto"

Kim Kardashian publiceerde de Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi “Bianchetto” sneakers eerder al via Instagram Stories

Post a Comment

#Volg ons op Instagram