General Motors onthult met eVTOL autonome luchttaxi op CES 2021

General Motors Cadillac eVTOL autonome luchttaxi CES 2021

General Motors onthult met eVTOL autonome luchttaxi op CES 2021

General Motors heeft met de Cadillac eVTOL een autonome luchttaxi onthuld tijdens CES 2021. Ook kwam een zelfrijdend Halo-pod-voertuig aan bod.

General Motors Cadillac eVTOL autonome luchttaxi CES 2021

General Motors heeft tijdens CES 2021 een reeks zeer futuristische elektrische voertuigen onthuld, en in de schijnwerpers staat de nieuwe Cadillac eVTOL, een volledig autonome luchttaxi.

De vliegende auto doet denken aan de drones die we nu zo vaak aantreffen in het film- en fotografiewerkveld, en maakt gebruik van elektrische voortstuwing via een 90kWh-batterij en vier propellers die snelheden tot 90 km/u kunnen bereiken. Zoals de naam doet vermoeden, kan de eVTOL verticaal opstijgen en landen, en ondersteunt hij zowel air-to-air and air-to-ground-communicatie. Als auto van de toekomst beschikt hij daarbij over zelfrijdende technologie, zodat je achterover kunt leunen en genieten van de rit.

“We bereiden ons voor op een wereld waarin de vooruitgang in elektrische en autonome technologie persoonlijke vliegreizen mogelijk maakt”, zei Michael Simcoe, Global Design Chief van GM tijdens de presentatie. “Het is een concept dat is ontworpen voor het moment waarop tijd van essentieel belang is en gemak allesbelangrijk is.”

Afgezien van de revolutionaire luchttaxi, verraste GM ook met een aantal andere elektrische transportopties die in de toekomst moeten komen, waaronder een autonome Halo zelfrijdende pod, de Cadillac Lyriq en Celestiq, de nieuwe GMC elektrische Hummer en de Chevrolet Bolt EUV.

General Motors Cadillac eVTOL autonome luchttaxi CES 2021

Post a Comment

#Volg ons op Instagram