Sporten tijdens de lockdown: Zo verbeter je jouw workout!

tips thuis Sporten tijdens de lockdown

Sporten tijdens de lockdown: Zo verbeter je jouw workout!

Thuis sporten? Wij hebben een aantal handige tips om jouw workouts tijdens de lockdown een stukje comfortabeler te maken.

tips thuis Sporten tijdens de lockdown

De berichtgeving dat de sportscholen weer voor 5 weken moesten sluiten sloeg voor velen in als een bom. Hoe blijf je fysiek op niveau en voorkom je spierverlies als je 5 weken geen fatsoenlijke sportvoorzieningen hebt? Gelukkig kun jij tijdens de lockdown jouw workout ook thuis naar de next-level tillen.

Om thuis op behoorlijk niveau fit te blijven, heb je een aantal zaken nodig. Geen zorgen, niks geks en geen grote investeringen, maar simpelweh een aantal producten die ervoor zorgen dat thuis sporten een stukje comfortabeler en completer wordt. Lees maar mee.

5 musthaves die jouw home-workout naar een next-level tillen:

1. Een fitnessmat.

Ook wel bekend als de yoga mat. Deze mat is te gebruiken voor vrijwel alle oefeningen met je eigen lichaamsgewicht en gewichten. Je kunt ‘m gebruiken voor je grondoefeningen, maar je kan het ook inzetten voor extra isolatie en demping bij je springoefeningen. De matjes zelf kunt je redelijk goedkoop bemachtigen, zo heb je er al een vanaf €4,99.

Maak je nou vaak gebruik van de mat, dan is het beter om voor een exemplaar van betere kwaliteit te kiezen. Deze zijn vaak wat dikker en gaan langer mee. De prijs kan iets oplopen, maar blijft relatief goed geprijsd.

2. Springtouw

Een springtouw is enorm goed om jouw conditie op peil te houden én om veel calorieën te verbranden. In het begin is het een hele zware oefening, hoe goed je conditie ook zal zijn. Het is een andere vorm van bewegen en conditie, en dat zal je merken. Achteraf ben je ons echter dankbaar, want het resultaat zal zeker de moeite lonen.

3. Koptelefoon

Het zal niet als eerste in je opkomen, maar het is toch erg lekker als je buiten in de tuin, in het park of in de wijk aan het sporten bent. Met een lekker setje muziek kun je net even wat extra motivatie creëren om door te gaan. Maar naast een koptelefoon is een hoesje om jouw telefoon te beschermen ook geen overbodige luxe! Buiten loopt jouw smartphone nog meer kans op krassen of barsten.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat het beeldscherm van het toestel kapot gaat tijdens het sporten. Bescherm deze dus! Heb je bijvoorbeeld de nieuwste iPhone van Apple, dan is een iPhone 12 Pro Max screenprotector je redder in nood.

Gekocht? Zet je muziek aan en ga lekker bewegen. Het uurtje sporten vliegt zo voorbij!

4. Kettlebel van 6 of 2 kilogram

Met een kettlebel van 6 kilo kun je een heleboel goede oefeningen doen; een goed voorbeeld daarvan is een arm swing. Hiermee train je niet alleen je billen en je benen, maar ook je armen en je buikspieren. Met een kettlebel van 2 kilo kun je eigenlijk nog meer kanten op. Je kan een kettlebel met dit gewicht makkelijk gebruiken om je armen in vorm te houden. Het is handig om voor deze oefeningen 2 kettlebels te gebruiken. Hierdoor kun je allebei de armen tegelijk trainen. Te makkelijk? Gebruik zwaardere kettlebels. Biceps in progress!

6. Een exercise bal

Heb je genoeg plek in huis voor een exercise bal? Dan is het handig om deze aan te schaffen. Je kunt er niet alleen home workouts mee doen, maar je kunt er ook op zitten terwijl je tv kijkt, of aan het werk bent. Hierbij train je gelijk je core. Doordat je op de bal zit, moet je de hele tijd in evenwicht blijven en dat zorgt er automatisch voor dat je je buikspieren aan blijft spannen. Thuis sporten wordt zo wel heel makkelijk.

7. Fitness apps

Als je een home workout doet, weet je niet altijd precies wat je het beste kunt doen. Hiervoor kun je een app op je telefoon downloaden. Vaak kun je bij deze apps je tevens voeding bijhouden, wat handig is als je echt op korte termijn resultaten wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld met MyFitnessPal al je voeding bijhouden. Er zijn verschillende apps waar hele goede oefeningen staan om thuis jouw workout optimaal op de rit te krijgen, dus check snel online welke sportrichting je op wilt.

Succes met thuis sporten!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram