De Bowmore 1965 is een van de zeldzaamste single malt’s ter wereld

Bowmore 1965 whisky

De Bowmore 1965 is een van de zeldzaamste single malt’s ter wereld

De Bowmore 1965 is een van de zeldzaamste single malt’s ter wereld. De 52-jaar oude whisky is felbegeerd onder verzamelaars en liefhebbers wereldwijd.

Bowmore 1965 whisky

Bowmore Islay Single Malt Whisky heeft de release aangekondigd van de allerlaatste flessen Bowmore 1965, onderdeel van de prestigieuze Vault 50 Year Old Series. Aan het zorgvuldig begeleide rijpingsproces van 52 jaar – in de oudste Schotse rijpingskelders ter wereld – dankt de whisky zijn complexe, exquise karakter. Bowmore 1965 is met recht een van de meest zeldzame en verfijnde whisky’s te noemen die de distilleerderij ooit gemaakt heeft.

Met een oplage van 232 flessen is Bowmore 1965 een van de meest gezochte en vereerde whisky’s ter wereld, en dit jaar komt er daarvan nog slechts 1(!) – no. 101 – beschikbaar voor Nederland. Het is de felbegeerde beloning voor de meest doorgewinterde whiskyconnaisseurs die op zoek zijn naar de ultieme Islay Single Malt.

Iedere druppel is volgens Bowmore de belichaming en viering van het wachten op perfectie: de onthulling van de diepe, rijke smaken van 52 jaar langzame houtrijping aan de ruige kust van het Schotse eiland Islay – Bowmore’s natuurlijke habitat.

Het rijke en gebalanceerde karakter van turfrook is tekenend voor Bowmore whisky’s uit de jaren ’60 van vorige eeuw. De langzame, decennialange rijping weet deze smaken gelaagd uit te diepen. Een waar eerbetoon aan het geduld en vakmanschap van Bowmore’s toegewijde whiskymakers, die het destillaat lang en nauwkeurig lieten rijpen en daarmee een ongeëvenaarde smaakdiepgang wisten te creëren.

De volle natuurlijke kleur, complexiteit, smaakintensiteit en fluwelen textuur worden zelden in deze vorm waargenomen in een Single Malt. Letterlijk iedere druppel is geladen met karakter en individualiteit, waarbij de rijping op eikenhouten sherryvaten soepel als een donkerrode draad door het smaakpalet weet te balanceren.

Op de neus biedt Bowmore 1965 elegante geuren van aromatisch, gesuikerd fruit, zoete bijenwas en intense, pure chocolade. Op het palet vormen deze zich naar rokerige tonen van verbrande heide, omlijst met onstuimige lentebloemen. Perfect gebalanceerd met een hint jasmijn, gedroogd donker fruit en zoete abrikozen. Het fluwelen, olieachtige mondgevoel en de zeer belonende finish blijven lang nazingen in de mond.

Bowmore 1965 whisky

Maar het zijn niet alleen het zorgvuldige rijpingsproces, het gelimiteerde aantal flessen en verfijnde smaak die Bowmore 1965 zo’n iconische, belangrijke toevoeging aan de Bowmore-familie maken. De whisky wordt gepresenteerd in een handgeblazen glazen karaf, gedecoreerd met ornamenten van Sterling-zilver. Iedere handgemaakte karaf combineert gekoesterde traditie en vernieuwende originaliteit, waarmee het schoonheid en integriteit uitstraalt in een grensverleggend design. Een meesterwerk waardig aan zijn inhoud, voor de uitzonderlijkste der gelegenheden.

Wouter van Dooren, Customer Marketing Manager van Koninklijke De Kuyper, besluit: “Als gepassioneerd whiskyliefhebber bestaat er bij mij geen enkele twijfel dat de laatste toevoeging aan de 50-jaar oude Vault Series zijn legendarische status onder whiskyverzamelaars en liefhebbers heeft verworven. De huidige marktwaarde van dit bijzondere collectors item is reeds € 33.000.”

Bowmore 1965 is exclusief verkrijgbaar via Koninklijke De Kuyper, prijs op aanvraag via royalinfo@dekuyper.nl.

Bowmore 1965 whisky

Post a Comment

#Volg ons op Instagram