GIVEAWAY: Nextbase presenteert met de nieuwe 622GW zijn meest geavanceerde dashcam ooit

nextbase 622gw goedkoop

GIVEAWAY: Nextbase presenteert met de nieuwe 622GW zijn meest geavanceerde dashcam ooit

De Nextbase 622GW is de meest geavanceerde dashcam van het merk ooit. Lees snel verder én win een nieuwe dashcam voor jouw auto.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Mocht je naarstig op zoek zijn naar een nieuwe dashcam, dan is de kans groot dat je uitkomt bij Nextbase. Dit is niet voor niks, want in de afgelopen vier jaar dat het aantal verkopen van dashcams met 850 procent steeg, werd dit Britse merk marktleider. Dit is niet te danken aan het gebrek van concurrentie, zeker niet, maar komt door de hoge kwaliteit dashcams in hun aanbod, met diverse prijsklassen. De nieuwste trots van Nextbase is de 622GW, voorzien van o.a. Alexa-spraakbesturing, Emergency SOS-functie voor noodgevallen en het what3words-locatiesysteem.

Camera’s zijn tegenwoordig overal, en dat is niet alleen om ons in de gaten te houden, maar ook om onszelf te beschermen. Ook in onze auto’s. Zo zijn dashboardcamera’s al jaren een populaire manier om de rijvaardigheid te tonen, passagiers in de gaten te houden of als bewijsvoering bij ongelukken.

Dankzij de toevoeging van 4K-resolutie aan deze dashcams hebben we bovendien scherpere, duidelijkere video’s dan ooit te voren. De glasheldere 4K 622GW Dash Cam is de eerste HD-dashcam die beelden van bioscoopkwaliteit opneemt met 30 fps. Door de Super Slow Motion-functie met 120 fps, heb je volledige controle over jouw video, waardoor het makkelijker dan ooit is om dashcam-clips in detail terug te kijken na een ongeluk.

De slimme 622GW Dash Cam is onderdeel van de Nextbase Series 2-lijn en nu beschikbaar in Nederland.

Nextbase 622GW dashcam maakt indruk

Nextbase heeft nu zijn 622GW 4K Dash Camera gelanceerd. Er valt heel veel positiefs te zeggen over deze gadget en hij beschikt over veel functies: met 4K HD-kwaliteit bij 30 fps, Super Slow Motion bij 1080p en 120 fps, beeldstabilisatie plus Extreme Weather-modus en verbeterde Night Vision om kritieke details vast te leggen op donkere snelwegen en mistige stratenn. Een 3″ touchscreen aan de achterkant laat je de camerabeelden zien – en bedienen – en een microfoon neemt audio op in de auto. Tevens krijg je te maken met Amazon Alexa-spraakbesturing, wat het nog veiliger maakt om de dashcam al rijdende te beheren.

De 622GW is het meest geavanceerde product van Nextbase tot nu toe, waarbij de dashcam veel meer mogelijkheden biedt dan veel andere cams.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Nextbase 4K dashcam instellen

Belangrijk om allereerst op te merken ,is dat je een U3-klasse micro SD-kaart nodig hebt. Deze is niet inbegrepen in het pakket, dus regel deze opslagkaart voordat je aan de slag gaat met de installatie.

Voordat je deze camera installeert, moet je deze twee uur binnenshuis opladen met de meegeleverde micro-USB-kabel. Vervolgens kun je aan de slag met de instellingen.

De installatie is erg eenvoudig: doorloop het menu voor de eerste installatie en kies je land, locatie en tijdzone voor nauwkeurige opname- en tijdinformatie. Vervolgens gebruik je de NextBase Connect-app om verbinding te maken met je smartphone. Simpel!

Instellen en koppelen: Nextbase 622GW

Het koppelingsproces is eenvoudig en het kost je slechts enkele seconden.

De camera heeft om te beginnen een belangrijkte functie genaamd Emergency SOS, iets wat we ook al terugzagen bij de 522GW dashcam. Dit is een zeer bijzondere functie en volgens Nextbase kan het je leven redden in geval van een ernstig ongeval. Zodra een crash is gedetecteerd, gebruikt het systeem namelijk de ingebouwde sensoren om de crash te bevestigen, en stuurt het direct een SOS naar de hulpdiensten met je locatie en medische gegevens die je hebt voorgeprogrammeerd in je Nextbase-app. Hulpdiensten bellen je vervolgens op je smartphone. Als je hulp nodig hebt of niet kunt antwoorden, wordt er hulp naar je locatie gestuurd.

Next Base biedt Emergency SOS aan middels een gratis proefperiode van een jaar, zonder dat een betaalmiddel nodig is om het uit te proberen. Natuurlijk adviseren wij je om je aan te melden.

Na de inschrijving bij de Emergency SOS-dienst, is het tijd om de dashcam verder te installeren. Het eerste dat je moet doen, is een microSD-kaart in de zijkant van de camera steken.

De camera wordt aangesloten op een nogal interessante magnetische houder aan de voorkant van de camera. De montagebeugel op de camera op diens beurt is bedekt met een kleine plastic kap. Verwijder dit deksel en sluit vervolgens de magnetische houder aan, zorg ervoor dat de metalen connectoren op één lijn liggen. je kunt ervoor kiezen om de zelfklevende houder of de zuignap te gebruiken, aangezien beide handig zijn inbegrepen.

Gereedschap voor het verbergen van kabels

Een leuke bijkomstigheid in dit pakket is de toevoeging van een hulpmiddel voor het verbergen van kabel. Hiermee krijg je het netsnoer onder o.a. de tochtstrip en in de auto, zodat alles er netjes uitziet.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Digitale beeldstabilisator

Nextbase 622GW 4K-dashcam: functies

Opnamefuncties

Deze dash-camera slaat automatisch alle beelden op wanneer een crash of stoot wordt gedetecteerd. Je kunt een opnameloop instellen van 1 tot 3 minuten. De dashcam gaat door met opnemen en vult de geheugenkaart. Als de geheugenkaart vol is, wordt het oudste bestand automatisch verwijderd om ruimte vrij te maken voor de nieuwe opname, maar beveiligde bestanden worden niet verwijderd. Met een noodopname-/opslagknop aan de achterkant van de camera kun je alle opnamen die je kiest beschermen.

Parkeermodus

De parkeermodus is op zichzelf geen nieuwe functie voor dashcams, maar de Nextbase 622GW heeft een intelligente parkeermodus, die elke hobbel of fysieke beweging naar het voertuig registreert wanneer de auto wordt geparkeerd. Je kunt deze modus gemakkelijk in- of uitschakelen, en als je parkeert en je motor wordt uitgeschakeld, dan schakelt de dashcam automatisch naar de “parkeermodus” door alles uit te schakelen behalve de G-Force-sensor. De gevoeligheid van die slimme G-Force-sensor wordt dan drastisch verhoogd, en als hij geactiveerd wordt, begint de camera 30 seconden lang met opnemen, zodat er hopelijk visueel bewijs is als iemand je geparkeerde auto raakt. Deze functie verlangt slechts een laag stroomverbruik van de interne batterij van de camera en zou ongeveer een week in stand-by moeten blijven.

Alexa-integratie

De dash-camera heeft Alexa ingebouwd, zodat je rechtstreeks met de camera kunt praten en handsfree kunt zijn. Het is gemakkelijk in te stellen met een aantal klikken en luistert naar suggesties als: “Alexa, vertel mijn dashcam om de opname te starten/stoppen, een bestand te beveiligen, aan of uit te zetten” en nog veel meer. Hoewel dit een behoorlijke functie is, merk kan het zijn dat je al snel merkt dat je er weinig gebruik vanmaakt, omdat de camera automatisch in- en uitgeschakeld wordt.

Verbeterd nachtzicht

Nachtopnames op de 622GW zijn erop vooruitgegaan. Dit is te danken aan het feit dat de nieuwe sensor die in de dashboardcamera wordt gebruikt, grotere pixels heeft, waardoor er meer licht in elke pixel valt, en de camera automatisch lichtniveaus detecteert en verbetert in het beeld terwijl er wordt opgenomen.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Night Vision

Super Slow Motion

Super Slow Motion is een upgrade van de eerdere dashcams van Nextbase om in slow motion te spelen. Nu kun je 622GW-opnamen bekijken in Super Slow Motion bij 1080p en 120fps. Deze functie is ideaal om te helpen om betrokkenen bij een ongeluk te identificeren. Denk aan details vastleggen, zoals nummerplaten, essentieel voor het bewijzen van fouten.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Super Slow Motion

Live beelden

Je kunt de beelden die de Nextbase 622GW opneemt altijd op het scherm bekijken, of je kunt het uitschakelen als dat storend is. Kijk bovendien altijd en overal met je smartphone wat de camera live registreert.

Geïntegreerde GPS & What3words-integratie

De Nextbase 622GW is ’s werelds eerste dashcam die What3words gebruikt, waardoor je jouw exacte locatie binnen een vierkant krijgt zodat hulpdiensten of dierbaren je kunnen vinden. Er is geen dataverbinding nodig. What3words is een fraai nieuw systeem voor het verstrekken van locaties, waarbij de hele planeet is verdeeld in vierkanten van 3×3 meter en waaraan een unieke en onderscheidende code van drie woorden is toegewezen die nauwkeuriger en gemakkelijker te navigeren is dan typische straatadressering. Lees mijn blog voor meer informatie over What3Words.

What3words vereist normaal gesproken een dataverbinding om te werken, maar de 622GW kan jouw precieze locatie te allen tijde up-to-date houden en deze delen met de hulpdiensten, zelfs zonder data.

Nextbase 622GW dashcam recensie

What3words locatiebepaling

Extreem Weather-modus

Indien geactiveerd, kan de dashcam nóg nauwkeuriger opnemen en details bekijken, zoals kentekenplaten bij slecht zicht.

Nextbase 622GW dashcam recensie

Extrem Weather Modus

 

Conclusie: Nextbase 622GW kopen

Over het algemeen is deze camera en de 4K-video-opname-mogelijkheid simpelweg een hele fijne upgrade van oudere dashcams. De videobeelden zijn duidelijk en geven details helder weer. De camera zelf is compact en neemt niet teveel ruimte in op de voorruit.  De locatietracering in geval van nood is een geweldige eigenschap, al hebben we de funcite – gelukkig- nog niet in de praktijk ervaren.

Hoewel de camera de nieuwste 4K-technologie heeft, maakt hij gebruik van een mini-USB-stekker om op te laden. In de toekomst gaat USB-C hopelijk worden ingepast, zoals zoveel andere nieuwe gadgets. Net iets praktischer overall.

De connectie met de Nextbase-app op de smartphone is trouwens een groot goed. Het bedienen en beheren van de dashcam en diens bestanden, instellingen en functies werkt prettig en voelt modern aan.

Als je op zoek bent naar een hoge resolutie dashboard camera met veel handige features, dan is de slimme Nextbase 622GW 4K dashcam absoluut de moeite waard. De adviesprijs is € 299,-, maar je vindt ‘m momenteel ook voor minder bij diverse bekende webshops.

TIP: Zorg ervoor dat je altijd de laatste firmware installeert op de dashcam via de Replay 3 software. Deze kun je gratis downloaden op de website.

Nextbase 622GW dashcam recensie

 

Win jouw eigen Nextbase 522GW

Maak kans op een Nextbase 522GW dashcam door heel simpel mee te doen met onze giveaway. Stuur ons een mailtje via info@mannenstyle.nl met het onderwerp ‘dashcam’ en:

    • Volg ons op Instagram
    • Like op IG onze laatste 4 foto’s
    • Een berichtje achterlaten onder een post doet wonderen..

Wie weet ontvang jij binnenkort jouw eigen dashcam van Nextbase.

Succes!

Meedoen kan tot 27 december en de winnaar ontvangt bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

nextbase 622gw goedkoop

5Reacties

  • Monique Stoppels
    23 december 2020

    Love it!!!

  • marlies
    23 december 2020

    doe graag mee voor mijn man 🙂

  • Ennad22
    23 december 2020

    Wat een gave actie…. ik waag een kansje voor mijn vader hij is super zuinig op zijn nieuwe auto en vindt dat iedereen (weinig zelfkennis🤔) slecht rijden. Maar als het nu eens op film staat…

  • Ed van der Ploeg
    23 december 2020

    Deze Nextbase 522GW dashcam is Cool!

  • Frank
    23 december 2020

    Leuke actie, ik doe graag mee!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram