Een eerste blik op Drake’s nieuwe Nike sub-label “NOCTA”

Drake en Nike NOCTA

Een eerste blik op Drake’s nieuwe Nike sub-label “NOCTA”

Drake en Nike introduceren NOCTA, geïnspireerd door Drake’s nachtelijke creatieve proces & vergezeld door een kort essay van de artiest zelf.

Drake en Nike NOCTA

Drake lijkt al voor langere tijd zijn liefde voor Nike niet onder stoelen of banken te steken, en na de release van zijn Certified Lover Boy-album merchandise, heeft Drizzy nu in samenwerking met Nike het nieuwe sub-label NOCTA aangekondigd.

NOCTA is een directe verwijzing naar Drake’s nachtelijke creatieve proces bij het schrijven van muziek. Om de collectie aan te kondigen, heeft de rapper uit Toronto een brief geschreven die in de geest van het project duikt.

Drake begint het stuk met te vertellen dat hij vanaf jonge leeftijd zijn diepe affiniteit met Nike wist uit te drukken, omdat hij geobsedeerd was door alles wat met Swoosh te maken had, inclusief zij die het sportkledingmerk promoten.

“Ik herinner me dat ik al deze atleten Nike zag dragen – terwijl ze het ondenkbare deden – en hoe inspirerend het was”, zei hij. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat Nike de mogelijkheid had om een ​​entertainer op dezelfde manier te omarmen als atleten. Ik dacht na over hoe gek het zou zijn geweest en wat het zou hebben betekend voor een artiest om een ​​vlaggenschip-deal met Nike te hebben.”

Recentelijk werden veel muzikanten verwelkomd door verschillende sportkledingmerken. Van Kanye West, Pharrell Williams en Beyoncé bij Adidas, tot Travis Scott en Drake bij Nike, Rihanna en Big Sean bij PUMA, de lijst gaat maar door. Drake maakt echter wel een grote stap door zijn eigen sub-label te krijgen bij ’s werelds meest gerenommeerde sportkledingmerk.

Volgens Champagne Papi draait het bij NOCTA om comfort en functionaliteit, ontworpen voor mensen die veel onderweg zijn.

“Maar hoezeer het ook gaat om wat we maken, het gaat ook om een ​​mentaliteit: een meedogenloze drive, een meedogenloosheid. Gekenmerkt door het type dat de hele dag, de hele nacht onderweg is – de strijders, de harde werkers – die proberen hun doelen te halen en geen shortcuts nemen”, voegde hij eraan toe.

Door te putten uit de cultuur waarmee hij opgroeide, streeft NOCTA naar “het hardste jack, het hardste trainingspak, de hardste handschoenen. Gewoon het beste van die wereld”, verklaarde Drake.

Drake en Nike NOCTA

Drake en Nike NOCTA

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram