The Glenlivet single malt leent zicht naast ‘on the rocks’ ook uitstekend voor cocktails

The Glenlivet single malt - douwe bob - nieuwe generatie whiskydrinkers

The Glenlivet single malt leent zicht naast ‘on the rocks’ ook uitstekend voor cocktails

The Glenlivet single malt leent zicht naast ‘on the rocks’ ook uitstekend voor cocktails, zo maakt het whiskymerk duidelijk in Original by Tradition.

The Glenlivet single malt - douwe bob - nieuwe generatie whiskydrinkers

Wij zijn net als velen onder jullie groot fan van mooie whisky‘s, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Het frappante bij die laatste groep is dat het vaak niet eens een letterlijke smaakkwestie is, maar dat whisky, en dan voornamelijk single malt, wordt gezien als een drank voor oudere mannen in een stoel bij de open haard. Dit zware imago is natuurlijk onzinnig, al ontkennen we niet dat een The Glenlivet single malt on the rocks een gentleman erg goed staat. Single malts zijn echter veel veelzijdiger en een nieuwe generatie whiskydrinkers is dan ook op komst. 

Om de nieuwe generatie whiskydrinkers te inspireren neemt The Glenlivet het voortouw. Het whiskymerk wil graag stereotypes doorbreken en voor eens en altijd duidelijk maken dat de single malt met of zonder ijs kan worden gedronken, maar zeker ook in een cocktailvariant. Met andere woorden, iedereen kan van single malt genieten op zijn manier.

Original by Tradition    

De missie om single malt whisky toegankelijker en relevanter te maken voor een nieuwe generatie drinkers is voor ons een mooie. Whisky wordt inderdaad vaak onterecht als intimiderend, te sterk, te complex of mannelijk bestempeld. Daarom bracht het merk enkele jaren geleden al Founder’s Reserve uit, inmiddels een van de meest populaire single malts van Nederland. Met zijn zachte, fruitige smaak en lichtblauwe label compleet anders dan de norm en een duidelijke uitnodiging voor degenen die single malt wilt verkennen.

The Glenlivet Founder’s Reserve is verkrijgbaar vanaf €36,99 bij de slijterij.

The Glenlivet single malt - douwe bob - nieuwe generatie whiskydrinkers

Met de campagne ‘Original By Tradition’ benadrukt het merk het belang van het uitdagen van tradities, iets wat sinds de oprichting in 1824 al in het DNA van het brand zit. Zo was The Glenlivet na een illegale start, de eerste Schotse whisky in de regio Glenlivet met een licentie om te distilleren, nadat zelfs King George IV fan werd van de fruitige single malt. De nieuwe campagne laat een moderne realiteit zien van whisky en hoe een nieuwe doelgroep aan het genieten is van single malt buiten de grenzen van de traditionele conventies.

“Het is tijd om single malt te herdefiniëren, van wie het drinkt tot de manier waarop het gedronken wordt. Wij willen de deuren van deze gesloten categorie openen voor een nieuwe generatie”, aldus Kevin de Graaf, brandmanager The Glenlivet.

Douwe Bob in de strijd voor single malts

The Glenlivet heeft de Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob tot ambassadeur benoemd. Hij representeert volgens het Schotse merk binnen Nederland de nieuwe generatie single malt-drinkers en heeft de juiste attitude om oude gewoontes te doorbreken. Douwe Bob zal samen met The Glenlivet tradities verbreken en de variëteit en veelzijdigheid van single malt whisky in the picture zetten bij een nieuw publiek.

Binnen de nieuwe campagne ‘Original by Tradition’ zal Douwe Bob voor vier Nederlandse tradities een ironisch alternatief inzetten. Zo stelde de artiest voor de eerste advertentie dat er ook een Sint-Maarten feest voor volwassenen zoud moeten zijn. Want “die verdienen ook wat lekkers”. De zingende mannen aan zijn deur biedt hij dan ook een aantrekkelijke whisky cocktail aan.

“Ik geniet al lang graag van een whisky, het is een prachtig en ambachtelijk product waar veel liefde in wordt gestopt en ik heb het daarom altijd jammer gevonden dat zoveel mensen het niet durven te proberen, terwijl het juist geweldig is om whisky gezellig samen te drinken”, verklaart Douwe.

“Douwe is een whiskyliefhebber die totaal niet in het stereotype past. Daarnaast zit het uitdagen van tradities in zijn karakter, hij is een echte rebel. Hij is de ideale partner om samen het beeld van single malt whisky te veranderen”, aldus Kevin de Graaf.

Nieuwe generatie single malt-drinkers

In de eerste video met Douwe Bob wordt The Glenlivet’s visie dan ook duidelijk verbeeld. In plaats van een luie stoel en oudere heren rond een open haard, is Douwe te zien met een jong, gemixt gezelschap van mannen en vrouwen en een whisky cocktail in de hand. Een duidelijke boodschap om single malt whisky relevanter te maken voor een nieuwe generatie.

The Glenlivet single malt - douwe bob - nieuwe generatie whiskydrinkers

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram