Elon Musk hint naar mogelijke Tesla Hatchback voor de Europese markt

Tesla hatchback europa elon musk

Elon Musk hint naar mogelijke Tesla Hatchback voor de Europese markt

Elon Musk hint naar mogelijke Tesla Hatchback voor de Europese markt. Gaan we binnenkort een elektrische hatchback van Tesla zien?

Tesla hatchback europa elon musk

Volgens CNBC en Reuters heeft Tesla-CEO Elon Musk gezinspeeld op een mogelijk hatchback-model voor de Europese markt. Het ontbreekt de fabrikant van elektrische auto’s vooralsnog aan dit type voertuig, dat vooral met het oog op Europa erg interessant is.

Tesla produceert momenteel een reeks voertuigcategorieën, variërend van sedan, zoals de Model S en 3; tot SUV’s, zoals de Model X en Y; tot zelfs een aanstaande pick-up met de Cybertruck. Er is echter een leegte als het gaat om compactere en ruimte-efficiënte opties, zoals een hatchback. Tijdens een Duitse conferentie over batterijen merkte Musk op dat hij merkte hoe krap de parkeerplaatsen in Europa kunnen zijn en dat er, in de toekomst, mogelijk een markt zou kunnen zijn voor een Tesla-hatchback.

“Misschien zou het in Europa zinvol zijn om, denk ik, een compacte auto te doen, misschien een hatchback of zoiets”, legde Musk dinsdag uit. “In de VS zijn de auto’s om persoonlijke smaakredenen doorgaans groter. In Europa zijn [ze] meestal kleiner.” Hij vertelde ook over zijn ervaring met het parkeren van een grotere Tesla in Berlijn: “Ik reed met een Model X door Berlijn en we hadden nogal wat moeite om een ​​parkeerplaats te vinden waar we konden passen.”

Kunnen we binnenkort een Tesla hatchback in Nederland verwelkomen? Stay tuned voor updates en klik hier voor diverse render-afbeeldingen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram