Lamborghini sluit zich aan bij Ducati voor Sián FKP 37 geïnspireerde Diavel-motor

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Lamborghini sluit zich aan bij Ducati voor Sián FKP 37 geïnspireerde Diavel-motor

Lamborghini sluit zich aan bij Ducati voor Sián FKP 37 geïnspireerde Diavel-motor. De Ducati Diavel 1260 Lamborghini is een limited edition.

Om de lancering van zijn aanstaande Sián FKP 37-hypercar te vieren, heeft Lamborghini samen met Ducati een limited edition Diavel 1260 gecreëerd, waarin het allerbeste van de Italiaanse autotechniek wordt samengebracht.

Gekleed in de eigen speciale Verde Gea-kleur van de hypercar en gecombineerd met Electrum Gold-wielen, heeft de samenwerkingsmotor verbeterde luchtinlaten en een koolstofvezel carrosserie gelegen over de centrale tankafdekking, radiatorafdekkingen, dashboardafdekking, spatborden, zadelafdekking, uitlaatdemperafdekking, spoiler, en zelfs het frame van de koplamp. De uitlaatbehuizingen zijn omgevormd tot zeshoekige vormen als een knipoog naar Lamborghini, terwijl de Brembo-remmen zijn kenmerkende rode Ducati-lak behouden.

Wat betreft de prestaties van de power cruiser, heeft de Diavel 1260 Lamborghini een 1262cc Ducati Testastretta DVT gehomologeerde motor die in staat is om maar liefst 162 pk te leveren bij 9.500 tpm en 129 Nm koppel bij 7.500 tpm. De transmissie heeft de vorm van een Ducati Quick Shift up/down Evo met zes versnellingen.

De Ducati Diavel 1260 Lamborghini is beperkt tot slechts 630 exemplaren en kost € 39.990,- in Nederland en € 34.990,- in België. Ga naar de website van het motormerk voor meer informatie.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Post a Comment

#Volg ons op Instagram