Dior-hoofdontwerper Kim Jones en Nike presenteren Air Max 95 “Total Orange”

Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange

Dior-hoofdontwerper Kim Jones en Nike presenteren Air Max 95 “Total Orange”

Een nieuwe Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange sneaker is onthuld, voorzien van morsecode-achtige details en andere unieke materiaalversieringen.

Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange

Kim Jones en Nike hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke Air Max 95 “Total Orange”. Na het recente werk van Jones aan de Dior x Air Jordan 1 “Air Dior”-collectie eerder dit jaar, presenteert de Air Max 95 een look die afwijkt van high fashion en zich meer richt op sport-esthetiek.

Jones’ dagelijkse job is natuurlijk als hoofd van Dior-herenkleding en Fendi-dameskleding de lijnen uitzetten, maar de Britse ontwerper heeft in veel van zijn creaties ruimschoots aangetoond over streetstyle gevoeligheid te beschikken, en deze AM95’s zijn niet anders. De op de menselijke anatomie geïnspireerde panelen van het bovenwerk zijn gekleed in grijs en uitgerust met een morsecode-achtige reeks zwarte stippen en streepjes. Dit staat in contrast met een witte neus met een kleine zwarte Swoosh en een witte mudguard met de naam ‘Jones’ op de achterkant. Een andere zwarte Swoosh verschijnt eveneens aan de zijkant, ditmaal geplaatst in de richting van het zwarte hielstuk.

Veteroogjes hebben een feloranje tint die wordt geaccentueerd met een vleugje hi-vis reflecterend zilver. Een interessante wending is dat de strip van mesh, die normaal de toebox en de onderste helft van de veteroogjes bedekt, is vervangen door een rokerig zwarte TPE.

Verder zijn driekleurige badges op de zwarte tong geplaatst, en zijn de middenzolen wit met oranje Air Max-units. Voor een finishing touch onthullen doorschijnende buitenzolen een groot Nike Air-detail op de bodem en zien we PSI-markeringen verschijnen op de oranje schacht onder de voet, een klassiek detail dat essentieel is voor een purist als Jones.

Het gerucht omtrent de samenwerking dook voor het eerst op in juni, en de Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange zal nu naar verluidt in 2021 bij retailers verschijnen, hoewel dit laatste noch een specifieke verkoopprijs door Nike is bevestigd. Er is ook gespeculeerd over een “Black/Volt” colorway, maar deze afbeeldingen moeten nog worden onthuld.

Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange

Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange

Kim Jones x Nike Air Max 95 Total Orange

Post a Comment

#Volg ons op Instagram