VIDEO: Mercedes-AMG verbreekt Lamborghini’s record op de Nürburgring met 40 pk minder

VIDEO: Mercedes-AMG verbreekt Lamborghini’s record op de Nürburgring met 40 pk minder

De Mercedes-AMG GT Black Series heeft Lamborghini’s record op de Nürburgring met 40 pk minder gebroken. Bekijk snel de video van dit spektakel.

Het team van Mercedes-AMG heeft het record van een productieauto op de Nürburgring te pakken. De Duitsers pakten het record op de baan, dat in 2018 door Lamborghini‘s 760 pk sterke Aventador SVJ werd gevestigd, dankzij de nieuwe 2021 GT Black Series.

Twee jaar geleden slaagde Lamborghini’s racer erin om de ronde af te ronden met een tijd van 6:44,97, maar de Duitse autofabrikant heeft nu 1,35 seconden sneller gereden en de volledige 20,6 kilometer afgelegd in slechts 6:43,616. Nog indrukwekkender is het feit dat de nieuwe GT Black Series in feite over 40 pk minder beschikt dan de Aventador SVJ – met 720 pk – en bovendien een voorin geplaatste motor heeft.

In het persbericht van Mercedes-AMG werd overigens ook opgemerkt dat de omstandigheden ten tijde van de recordrun niet optimaal waren, wat suggereert dat de auto nog sneller had kunnen rijden. De hele ronde werd gedocumenteerd en geverifieerd door een onafhankelijk bedrijf genaamd Wige Solutions, en Mercedes zelf zorgde ook voor een analyse van de recordbrekende setup, inclusief aanpassingen aan de frontsplitter, achtervleugel, ophanging, voor- en achtercambers, stabilisatorstangen en instelbare tractiecontrole.

Bekijk de volledige video van de prestatie bovenaan.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram