Tokio uitgeroepen tot beste stad ter wereld om in te wonen

Tokio uitgeroepen tot beste stad ter wereld om in te wonen

Tokio uitgeroepen tot beste stad ter wereld om in te wonen

Tokio uitgeroepen tot beste stad ter wereld om in te wonen, gebaseerd op een aantal statistieken die zijn aangepast met betrekking tot COVID-19.

Tokio uitgeroepen tot beste stad ter wereld om in te wonen

Tokio staat bovenaan de nieuwste lijst van de beste steden ter wereld om in te wonen, opgezet door het tijdschrift Global Finance. De Japanse hoofdstad eindigde voor Londen, Singapore en New York, en eindigde op de eerste plaats op basis van een aantal factoren die zijn gebruikt om te bepalen welke stad de hoogste leefkwaliteit heeft.

Als gevolg van wereldwijde gezondheidsgebeurtenissen werden COVID-19-sterftecijfers gebruikt in de berekeningen, en werden ze verder gewogen met een factor drie om het belang ervan aan te tonen. Deze statistiek werd gebruikt naast economische kracht, onderzoek en ontwikkeling, culturele interactie, leefbaarheid, milieu, toegankelijkheid en het BBP per hoofd van de bevolking.

De hoge finish van Tokio als beste stad ter wereld om in te wonen was gedeeltelijk te danken aan de reactie van Japan op COVID-19; waaronder het sluiten van de grenzen en het uitstellen van de Olympische Spelen. Andere steden vielen juist omlaag op de lijst vanwege de gevolgen van de pandemie voor hen. Dit had invloed op onder meer Milaan (nu op 40), Barcelona (38) en Madrid (35). COVID-19 had ook invloed op de rest van de top 10, aangezien Oost-Aziatische steden het goed deden in de lijst van dit jaar. Zo duikt Seoul op, op de achtste plaats, terwijl Londen de eerste plaats mist vanwege het aantal doden en infecties in het VK.

Ga voor de hele lijst, met ook Melbourne, Frankfurt, Parijs, Berlijn en Sydney in de top 10, naar de Global Finance-website. Wil je meer van Tokio ontdekken? Check dan deze prachtige timelapse– en hyperlapse video.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram