Benriach doet oude traditie herleven met karakteristieke nieuwe range Single Malts

Benriach The Original Ten

Benriach doet oude traditie herleven met karakteristieke nieuwe range Single Malts

Benriach doet oude traditie herleven met nieuwe range Single Malts. Benriach’s Core Range presenteert The Original Ten, The Twelve & The Smoky’s.

Benriach The Original Ten

Voor de whiskyliefhebber zal de Benriach Distillery, gelegen in het noorden van het Schotse Speyside, geen onbekende zijn. Wat wel nieuws is, is dat het merk nieuw onderscheidend en smaakvol portfolio van Single Malts heeft onthuld. Onder leiding van Female Master Blender Rachel Barrie, zijn unieke smaken tot leven gebracht door het gebruik van drie Speyside-whiskystijlen en een uitgebreide en unieke collectie vaten. De diversiteit van de nieuwe range fruitige whiskyaroma’s is te proeven.

Een wereld aan smaken

Het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s staat bij Benriach voorop. Wie ‘Benriach’ zegt, zegt ‘A World of Flavour!’

Experimenteren met smaak is zonder twijfel in het DNA van het Schotse merk verweven en is grotendeels te danken aan de ontdekkingslust van oprichter John Duff. Zoals eerder te zien bij de andere whisky’s, combineert ook dit nieuwe assortiment op fraaie wijze de oude tradities en huidige innovaties. De nieuwe range leidt ons terug in de tijd, rechtstreeks naar de allereerste Benriach Single Malt die meer dan twintig jaar geleden werd uitgebracht.

Het rijke kleurenpalet van het portfolio en de nieuwe look zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van het Schotse Speyside, waar de distilleerderij zich bevindt. Met als grootste inspiratie de botteling van de Original Ten in 1994, doen de fruitige complexiteit en zachte, ronde smaak, van de nieuwe range de oorsprong van Benriach uit 1898 herleven.

Benriach The Original Ten, The Twelve en Smoky Single Malts

Vernieuwde Core Range biedt smoky & non-smoky

De nieuwe Benriach Core Range is ingedeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten de tien jaar, ofwel The Original Ten, en twaalf jaar, The Twelve. Beide series zijn daarbij uitgebracht in de varianten smoky en non-smoky. De nieuwe range is mede zo bijzonder omdat de whisky’s op drie verschillende vattypen zijn gerijpt in plaats van de gebruikelijke een of twee. Female Master Blender Rachel Barrie, die over 26 jaar ervaring beschikt en in 2017 bij Benriach aansloot, combineerde speciaal voor deze nieuwe range de klassieke, geturfde en drievoudige distilleerstijlen met een verzameling bijzondere vaten van over de gehele wereld. Deze bijzondere samenstelling proef je dan ook terug in de whisky.

Rachel Barrie legt uit: “In de Original Ten kan een rijker gearomatiseerd, rond moutkarakter worden onderscheiden, met tonen van peer en nectarines, maar ook amandelen en kruidige vanille die je op je tong voelt prikkelen. Terwijl The Twelve een romige en soepele malt is, met tonen van Mashino-kersen, sinaasappel, mokka en hazelnoot. Afkomstig van de rijping op sherryvaten, ex-bourbon-vaten en portvaten.”

Benriach The Original Ten, The Twelve en Smoky Single Malts

“Als je op zoek bent naar een nieuwe smoky style waarbij je het turfkarakter al op jonge leeftijd kan proeven, moet je bij de nieuwe Smoky Ten en Smoky Twelve zijn. Verken de zoete rokerigheid van Benriach, verrijkt met innovatieve combinaties van Jamaicaanse rum, Virgin Oak en het Marsala-wijnvat, verweven met het meer traditionele bourbon- en sherryvat. Unieke whisky’s die bij liefhebbers van zowel peated als non-peated whisky in de smaak vallen”, aldus Berrie.

Benriach The Original Ten, The Twelve en Smoky Single Malts kopen

De Benriach The Original Ten, The Twelve en Smoky Single Malts zijn nu verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen, zoals Gall & Gall.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram