Sony legt uit waarom sommige PS5-games meer kosten dan dat we gewend zijn

PlayStation 5 games duurder

Sony legt uit waarom sommige PS5-games meer kosten dan dat we gewend zijn

Sony legt uit waarom sommige PlayStation 5 games meer kosten dan dat we gewend zijn van eerdere games, zoals voor de PS4 en PS3.

PlayStation 5 games duurder

Sony heeft uitgelegd waarom sommige PlayStation 5 games hoger geprijsd zullen zijn dan andere. Lange tijd was de standaardprijs voor Sony’s consolegames € 60, maar veel PS5 games zullen nu in de schappen liggen met een prijskaartje van € 70.

In een interview met Bloomberg merkte Sony op dat games duurder zijn geworden om te produceren, omdat ze langer bespeelbaar zijn en technisch/grafisch indrukwekkender. Dit betekent overigens niet dat alle games € 70 zullen kosten, alleen degenen met grootsere producties.

De grote titels zullen “een weerspiegeling zijn van de groeiende ontwikkelingsmiddelen die nodig zijn voor deze ambitieuze games.” Bovendien zijn de gemiddelde kosten voor het ontwikkelen van een videogame verdrievoudigd, zei een consultant in het interview, dus de prijsstijging, die tot nu toe in meer dan twee decennia niet is veranderd, is gerechtvaardigd in het perspectief van Sony. “We verwachten dat een groeiend percentage games wordt gelanceerd voor € 70, maar niet allemaal tegelijk en niet uniform voor elke uitgever of elke gamefranchise”, voegde Sony toe.

Of alle gamers deze uitleg als acceptabel beschouwen is nog maar de vraag, helemaal als het gaat om PlayStation 5 games die bijvoorbeeld ook de nodige in-game aankopen aanbieden.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram