BMW #NEXTGen 2020 onthult elektrische BMW iX SUV

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW #NEXTGen 2020 onthult elektrische BMW iX SUV

De nieuwe BMW iX is deels onthuld tijdens de BMW #NEXTGen 2020 Experience. Wat vind jij van de nieuwe elektrische SUV van BMW?

Sinds de introductie vorig jaar, dient de #NEXTGen-ervaring van BMW als een showcase voor het merk om te plagen met wat er de komende 12 maanden op de planning staat. In de praktijk betekent dit dat er nieuwe ontwikkelingen en technologieën debuteren, en daarom is het snel een hoogtepunt op de autokalender geworden. En de #NEXTGen van 2020 stelde niet teleur, want BMW-fans maken nu kennis met de volgende fase in de evolutie van BMW, een gloednieuwe elektrische SUV: Maak kennis met de iX.

De BMW iX, die aan het einde van 2021 op de markt wordt gebracht, zit boordevol grensverleggende ideeën die de auto-industrie kunnen revolutioneren. Misschien wel het meest opvallende hierbij zijn de energiezuinige eigenschappen van de auto. Twee elektromotoren met een maximaal vermogen van meer dan 370 kW/500 pk zorgen ervoor dat de BMW iX in minder dan 5,0 seconden accelereert van 0 naar 100 km/u, terwijl de hoogspanningsbatterij ongeveer 600 km rijafstand per lading biedt. Daarnaast kan de accu ook nog eens uitzonderlijk snel opladen. Met DC-snelladen tot 200 kW kan de batterij in 40 minuten van 10% tot 80% worden opgeladen. Na slechts tien minuten snelladen kan de auto bovendien 120 kilometer afleggen.

Om deze indrukwekkende cijfers te ondersteunen, is de motor zelf gemaakt met het oog op duurzaamheid. De elektromotor is vervaardigd zonder gebruik te maken van zeldzame aardmetalen en de hoogspanningsbatterij heeft een uitzonderlijk hoog recyclingpercentage. Het vermogen dat wordt gebruikt om de accucellen, de hoogspanningsaccu en het voertuig als geheel te produceren, is uitsluitend afkomstig van hernieuwbare bronnen.

Op esthetisch vlak zijn er een aantal nieuwe elementen die BMW introduceert, die een blik op de toekomst bieden. De carrosserie van de BMW iX verwijst naar natuurlijke, organische inspiratie, met gebeeldhouwde oppervlakken die een krachtig koetswerk vormen, en de wielkasten creëren een zelfverzekerd, grafisch element dat verwijst naar de eerste BMW X-modellen. Het geeft de auto een gespierde uitstraling.

De opvallende, verticale BMW nierengrille doet dienst als een intelligent paneel dat geavanceerde sensoren verbergt, terwijl de koplampen de dunste zijn die ooit op een BMW Group-model te zien zijn geweest. Een andere primeur voor het merk is het zeshoekige stuur, met een op het circuit geïnspireerde contour die de bestuurder een beter zicht geeft op het display en bovendien extra beenruimte biedt.

Houd ons in de gaten voor meer info over de BMW iX in de komende maanden en ontdek meer details via de BMW-site.

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

BMW iX #NEXTGen 2020

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram