Balmain’s stevige “B-Runner” sneaker is lichter dan lucht

Balmain B-Runner

Balmain’s stevige “B-Runner” sneaker is lichter dan lucht

De nieuwe Balmain B-Runner is een chunky sneaker die verrassend licht is en bijzonder aerodynamisch. Ga jij de Balmain sneakers kopen?

Balmain B-Runner

Het schoenenaanbod van Balmain varieert van strak formeel tot oversized, maar als het luxe modehuis iets bewijst met zijn nieuwste sneakers, dan is het de aanwezige visie op het gebied van meer streetwear ogende stijlen. Het sneaker-ontwerpteam, onder leiding van creatief directeur Olivier Rousteing, heeft nu een gedurfde nieuwe vorm geïntroduceerd met de naam “B-Runner”, die even licht is als indrukwekkend.

Beïnvloed door de stroming van water, biedt de B-Runner een gestroomlijnde kromming boven een gedempte zool. Het ontwerp was verrassend lastig om vast te pinnen, wat een ongewoon lange ontwikkelingstijd van het team vergde, maar het leverde een complexe driedelige zool op en een bovenwerk met contrasterende texturen zoals geplooid en nylon mesh, met rubber bekleed leer en zacht suède.

Branding wordt tot een minimum beperkt om de vorm te benadrukken, compleet met een asymmetrisch vetersysteem en verborgen hielsteun die de voet omhult. De veeleisende creatie van de B-Runner werd ondersteund door het doel om de schoen lichtgewicht te houden, en het team leverde, ondanks alle eigenschappen, een ademende B-Runner van nog geen 730 gram.

De nieuwe Balmain B-Runner is nu verkrijgbaar in winkels en op de website van het merk. De prijs bedraagt € 550.

Balmain B-Runner

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram