Langverwachte game ‘Cyberpunk 2077’ toch weer uitgesteld

Cyberpunk 2077 uitgesteld 10 december 2020

Langverwachte game ‘Cyberpunk 2077’ toch weer uitgesteld

De langverwachte game Cyberpunk 2077 is voor de derde keer uitgesteld, o.a. omdat er negen versies van het sci-fi-spel tegelijk gereed moeten zijn.

Cyberpunk 2077 heeft zijn gevreesde derde vertraging opgelopen, hoewel deze korter is dan de vorige periode van uitstel. Ondanks de eerder gedane beloften van ontwikkelaar CD Projekt Red, zal de game niet langer gereed zijn om te spelen in november 2020. We hoeven echter gelukkig ook niet te wachten tot 2021 om het sci-fi-avontuur in handen te krijgen, want op 10 december is het zover.

Fans wachten al maanden op de langverwachte GTA-achtige game met Keanu Reeves, die zich afspeelt in de toekomst. Sinds 2012, toen het spel voor het eerst werd aangekondigd, is men al enthousiast, waarbij de hype begon te leven in 2019. Dat jaar nodigden de ontwikkelaars Reeves namelijk uit op het podium tijdens de jaarlijkse E3-conferentie voor zijn rol in Cyberpunk 2077 als Johnny Silverhands. Destijds stond de game gepland voor een release in april 2020, maar Cyberpunk 2077 werd uiteindelijk uitgesteld tot september, en vervolgens november. Nu is de lancering van de game bijna weer een maand uitgesteld.

In een verklaring via Twitter citeerde CD Projekt Red verschillende factoren voor de nieuwe vertraging, waaronder de zware taak om tegelijkertijd negen verschillende versies van dezelfde game te moeten testen (huidige en next-gen consoles, plus pc). Het is ook vermeldenswaard dat ondanks de ‘gold master’-certificering van de game het nog steeds niet perfect is – in feite wordt het nog steeds voortdurend geüpgraded. Zoals de ontwikkelaars uitleggen, “betekent dit niet dat we ermee stoppen om de lat voor kwaliteit hoger te leggen. … er worden veel verbeteringen aangebracht die vervolgens worden verspreid via een Day 0-patch.”

Cyberpunk 2077 staat nu gepland voor lancering op 10 december. Check hieronder de gameplay-trailer om alvast in de mood te komen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram