Andrea Pirlo voegt nieuwe custom Rolex toe aan zijn collectie

andrea pirlo custom rolex horloge Artisans De Genève

Andrea Pirlo voegt nieuwe custom Rolex toe aan zijn collectie

Andrea Pirlo voegt een nieuwe custom Rolex toe aan zijn collectie, ontwikkeld door de op-maat-gemaakte-horlogespecialist Artisans De Genève.

andrea pirlo custom rolex horloge Artisans De Genève

© Artisans De Genève

Artisans De Genève, de horlogespecialist op het gebied van maatwerk uit Zwitserland, heeft zijn tweede custom Rolex-project gedeeld dat is uitgevoerd in opdracht van Juventus-trainer Andrea Pirlo. Het resultaat is een schitterend uurwerk, voorzien van enkele persoonlijke details.

Je herinnert je misschien nog wel Pirlo’s eerste horloge, waarvan gezegd wordt dat het ongeveer twee jaar heeft geduurd om het te voltooien. Voor dit nieuwste horloge bezocht Artisans De Genève Pirlo thuis in Turijn, en het resultaat is niet minder spectaculair.

Deze meest recente onderneming betreft een extreme transformatie van de Rolex 114060 Submariner, reeds in het bezit van de voormalig maestro op het middenveld. De custom Rolex heeft een compleet opengewerkte wijzerplaat gekregen, gedrenkt in een spectaculair blauw – dezelfde kleur waarin het Italiaanse nationale voetbalteam speelt. Pirlo speelde 116 interlands voor de Azurri en tilde de beroemde Wereldbeker op in 2006.

Kijken we verder naar de details, dan zien we dat de indexen van het horloge zijn gemaakt van staal, waarbij Pirlo erop stond dat het gesmede inzetstuk van koolstof bleef om de sportieve look niet te verminderen. De ring heeft daarnaast een uniek nummer: een 21-index in roségoud, die herinnert aan het shirtnummer dat de kampioen tijdens zijn carrière droeg.

“Voor mijn tweede personalisatie met Artisans de Genève, koos ik ervoor om het technische skelet van het horloge te behouden, maar kleuren toe te voegen die ik geweldig vond: azuurblauw en roségoud”, zei Pirlo. Het uurwerk zal een mooie aanvulling zijn op de collectie van de manager, die al verschillende modellen van onder meer Patek Philippe en Rolex omvat. Het is trouwens ook niet ongebruikelijk om Pirlo met een Hublot om zijn pols te zien, aangezien het de officiële horlogepartner van Juventus is.

andrea pirlo custom rolex horloge Artisans De Genève

© Artisans De Genève

Artisans de Genève benadrukt dat het horloge op maat gemaakt is op verzoek van Andrea Pirlo en dat het niet is aangesloten bij, of geautoriseerd is door Rolex SA.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram