Seiko voegt drie “Mini Alpinists” toe aan zijn Prospex-lijn

Seiko Prospex Alpinist 38mm

Seiko voegt drie “Mini Alpinists” toe aan zijn Prospex-lijn

Seiko heeft drie Mini Alpinists toegevoegd aan zijn Prospex-lijn. De nieuwe Seiko Prospex Alpinist 38mm-horloges zijn nu verkrijgbaar.

Seiko Prospex Alpinist 38mm

Eerder dit jaar lanceerde Seiko drie nieuwe Alpinist-modellen onder zijn Prospex-lijn, die gekenmerkt wordt door hoogwaardige professionele toolwatches. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, behielden deze heruitgavemodellen grotendeels het klassieke ontwerp van de SARB017-voorganger, met roterende binnenringen die als kompas kunnen worden gebruikt, een tweede kroon op 4 uur om hem te manipuleren en de kenmerkende kathedraalwijzers. Nu, in de hoop een nog grotere markt aan te spreken, heeft de Japanse horlogemaker nog eens drie modellen gelanceerd, die enthousiastelingen tot ‘mini-alpinist’ hebben gedoopt.

Op het eerste gezicht is het grootste verschil tussen de twee series het ontbreken van de roterende binnenring bij de nieuwste release, die in plaats daarvan is vervangen door een gewone secondewijzer, waarbij ook de tweede, excentrische kroon is verwijderd. De veranderingen betekenen dat het uurwerk iets meer gestroomlijnd is, nu met een kast van 38 mm in plaats van de normale maat van 39,5 mm. De dikte is ook teruggebracht van 13,2 mm naar slechts 12,9 mm, waardoor het meer een dresswatch is dan een toolwatch. Net als de eerdere modellen van dit jaar heeft het echter hetzelfde moderne kaliber 6R34, een automatisch uurwerk met 24 juwelen op 3Hz, uitgerust met een gangreserve van 70 uur.

Seiko’s nieuwe “Mini Alpinist”-reeks beschikbaar zijn in drie kleuren: groen (SPB155), blauw (SPB157) en houtskool (SPB159). De eerste wordt geleverd met een stalen armband, terwijl de laatste twee worden geleverd met leren banden in de matchende kleuren. De prijzen van de nieuwe Seiko Prospex Alpinist-horloges liggen rond de € 600,-.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram