Bushmills onthult een zeldzame 28-Year-Old Single Malt Cognac Cask Irish Whiskey

Bushmills 28 Year Old Single Malt Cognac Cask

Bushmills onthult een zeldzame 28-Year-Old Single Malt Cognac Cask Irish Whiskey

Bushmills heeft een zeldzame 28-Year-Old Single Malt Cognac Cask Irish Whiskey onthuld. Krijg jij al zin in deze Bushmills Irish whiskey single malts?

Bushmills 28-Year-Old Single Malt Cognac Cask Irish Whiskey

Het bekende Ierse whiskymerk Bushmills betovert opnieuw en komt ditmaal met een nieuwe editie van de Rare Casks-serie. Het nieuwste brouwsel is een 28 jaar oude single malt gerijpt in voormalig cognacvaten. Het goudbruine goed bestaat uit 100% ongeturfde gemoute gerst en vers bronwater, en is naar eigen zeggen één van hun beste spirits ooit gelanceerd.

De Bushmills 28-Year-Old Single Malt Cognac Cask Whisky is gedistilleerd in 1992 en 11 jaar gerijpt in Bourbon en Oloroso Sherry vaten. Daarna is het 17 jaar in ex-cognacvaten gelegd om te rijpen.

De spirit heeft ronde zoet-kruidige houtaroma’s met hints van peer, amandel, zoete vanille en kaneel. In de mond draagt ​​het tonen van complexe houtaroma’s en diep gedroogd fruit. Lander Otegui, senior vice president marketing bij Proximo Spirits (moederbedrijf van Bushmills), zei hierover: “De nieuwe jaarlijkse serie, de Rare Casks, is een must voor elke verzamelaar die zijn whiskyrepertoire wil uitbreiden en de unieke, zachte smaak wil ontdekken die Bushmills Irish whisky single malts onderscheidt van alle Schotse single malts.”

De 28 jaar oude Single Malt Cognac Cask Whisky, beperkt tot 500 flessen, kost rond de € 400.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram