Belvedere Heritage 176 en de smaak van het verleden

Belvedere Heritage 176

Belvedere Heritage 176 en de smaak van het verleden

De nieuwe Belvedere Heritage 176 vodka draait om de smaak van het verleden en blaast eeuwenoude techniek nieuw leven in. Ga jij snel proeven?

Belvedere Heritage 176

Een buitengewoon karakter, complexe smaken en geboren uit innovatie: Belvedere Vodka lanceert met de nieuwe Belvedere Heritage 176 een drank met de focus op het rijke verleden van haar vodka en rogge.

De Heritage 176 draait om innovatie en het herzien van traditionele Poolse technieken die de makers tot de 19e eeuw gebruikten bij het produceren van vodka. Een vernieuwende rogge spirit gemaakt met een eeuwenoud moutproces in een hedendaagse uitvoering.

Nieuwe Belvedere Heritage 176 klassiek lekker

De nieuwste vodka van Belvedere is op unieke wijze gemaakt. Tijdens het mouten wordt hoofdingrediënt rogge geweekt, waardoor de ontkieming start en zetmeel wordt omgezet in suiker. Om het ontkiemen weer te stoppen, wordt de rogge verhit in ovens tot 176 °F (Fahrenheit) waardoor er rijke, complexe smaken uit de graansoort verkregen worden die anders diep verborgen liggen. Belvedere blies deze traditie nieuw leven in en zette een malted rye spirit zoals geen ander neer waarin het vakmanschap en verleden onmiskenbaar terug te vinden is.

“Belvedere blijft zich inzetten om te laten zien dat rogge onverwachte, authentieke en genuanceerde smaken kan geven. Met Heritage 176 blijven we het enorme potentieel van rogge tonen, dit keer door rogge te mouten om de diepte van de smaak naar voren te brengen. Heritage 176 is een nieuwe vodka gebaseerd op een oude productietechniek.” aldus Rodney Williams, President & CEO van Belvedere Vodka.

De Heritage 176 is een rijke, fluweelzachte vodka die complexe smaaknoten zoals walnoot, honing en piment bevat en heerlijke geuren van versgebakken roggebrood en boterachtige toffee afgeeft.

Complex karakter

Belvedere staat voor smaak en karakter, en dus heeft de Heritage 176 niet veel meer nodig dan een glas vol ijs en een vleugje citroen om volledig tot zijn recht te komen. Naast dit pure drankje – de ‘Heritage Rocks’ – lanceert het premium vodka merk dit najaar ook een aantal, eenvoudige, cocktails die de complexe smaken van de vodka perfect weergeven. Zo zijn de lichte en frisse ‘Belvedere B’ en ‘Heritage Highball’ met onder andere citroensap en honing ideale drankjes voor overdag of als aperitief en is de krachtige ‘Heritage Style’ met honing en walnootbitters heerlijk voor iets later op de avond.

De ‘176’, met vermouth, bénédictine en grapefruit bitters, is in de maand oktober onder andere te verkrijgen bij Restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de liefde voor vuur en vakmanschap eveneens centraal staat. De cocktail wordt hier bovendien de gehele maand gepaired met langoustine geserveerd met rundervet, Granny Smith en brioche. Deze hebben wij geproefd en is voortreffelijk!

Nu verkrijgbaar

De Heritage 176 is vanaf deze maand te verkrijgen bij onder andere De Drankenboutique in Rotterdam, Sterk in Amsterdam en Drinxx in Den Haag. Daarnaast zijn de ‘Heritage cocktails’ niet alleen bij Wils te bestellen, maar binnenkort ook bij Bar Rouge, Duke of Tokyo en de Chin Chin Club in Amsterdam.

Belvedere Heritage 176

Recepten met vodka voor thuis

Belvedere B

50ml Belvedere Heritage 176
20ml Vers citroensap
15ml Honing water (2:1)

Schud het geheel in een cocktailshaker met ijs.
Maak af met citroen zest

Heritage Highball

50ml Belvedere Heritage 176
20ml Vers citroensap
5ml Honing water (2:1)
Maak af met bruisend water

Schud het geheel in een cocktailshaker met ijs.
Voeg citroen schijfje toe als garnering

Belvedere Heritage 176

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram