BMW 4-Serie Cabrio gelanceerd met bijna M4-niveau prestaties

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabrio gelanceerd met bijna M4-niveau prestaties

De BMW 4-Serie Cabriolet is gelanceerd en komt met bijna M4-niveau prestaties. Tot de M4 Cabrio er is, is de BMW M440i xDrive een mooi alternatief.

De onlangs onthulde M3 en M4 van BMW zijn om vele redenen spraakmakend gebleken – denk aan hun royale nierengrille en V6-motor – en nu heeft het Duitse autobedrijf zijn nieuwste werk onthuld. Maak kennis met de BMW 4-Serie Cabriolet.

Net als de eerder genoemde M4, is de 4-Serie Cabrio uitgerust met die verdeeldheid zaaiende voorkant. In tegenstelling tot de M4 is hij echter veel ronder en minder agressief gestileerd, waardoor alles, van de voorkant tot de motorkap, zijkanten en achterkant, wat zachter aanvoelt.

Hij is verkrijgbaar in een aantal versies, van de standaard M Sport drop-top tot de M Sport “Pro Edition”, die net iets meer uitstraling en stijl toevoegt. BMW zal de 4-Serie Cabrio echter ook lanceren met een nieuw vlaggenschip, de M440i xDrive.

De M440i xDrive zal net onder de naderende BMW M4 Cabriolet zitten qua prestaties en 369 pk uit zijn V6-motor leveren. Dit vermogen zal door alle vier de wielen worden gedreven, via een versnellingsbak met acht versnellingen. In slechts 4,9 seconden haal je de 100 km/u, voordat je de beperkte topsnelheid van 250 km/u bereikt.

Daarnaast hebben de topmodellen een lange lijst met optionele extra’s die je kunt aanvinken om jouw 4-Serie Cabrio nog sportiever te maken. Zo biedt BMW nu een stijvere M Sport-ophanging, inclusief variabele sportbesturing, adaptieve M-ophanging met elektronisch geregelde schokdempers, M sportremmen met keuze uit blauwe of rode remklauwen, en een M sportdifferentieel dat de achterkant elektronisch vergrendelt, waardoor het voelt als een auto met achterwielaandrijving.

Tevens kun je de auto voorzien van carbon exterieur en M Performance onderdelen aan de buitenkant, evenals 19 inch lichtmetalen velgen. Sommige van deze optionele extra’s zijn van toepassing op de rest van de 4-Serie Cabrio-serie, waaronder een 420i, een 430i, een 420d, een 430d en tot slot een twin-turbo M440d, die de 100 km/u aantikt in 5,1 seconden.

De basis BMW 4-Serie Cabriolet 420i M Sport en M440i xDrive verwachten we vanaf maart 2021 op de weg.

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

BMW 4-Serie Cabriolet

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram