BMW M kondigt ontwikkeling van prestatiegerichte en elektrische M-variant i4 aan

BMW i4 M

BMW M kondigt ontwikkeling van prestatiegerichte en elektrische M-variant i4 aan

BMW M is bezig met de ontwikkeling van een prestatiegerichte en volledig elektrische M-variant BMW i4, aldus BMW CEO Markus Flasch.

BMW i4 M

BMW’s CEO Markus Flasch heeft aangekondigd dat de M-divisie van het Duitse autobedrijf gaat werken aan zijn eigen elektrische auto, waarmee de aanstaande i4 EV van BMW als basis zal dienen.

Volgens CarAdvice maakte Flasch het nieuws bekend tijdens een Australisch persevenement waarin hij zei: “Volgend jaar lanceren we de eerste batterij-elektrische M-auto in het prestatiesegment, gebaseerd op de i4, iets om te bevestigen. Daarna werken we aan hybride geëlektrificeerde performance- en high-performance-auto’s, maar het is te vroeg om bekend te maken welke het gaan worden.”

Speculaties gaan ervan uit dat de i4 M krachtiger en prestatiegerichter zal zijn dan de aankomende i4 EV, maar ook weer niet zo sportief als de nieuwe M3- of M4-modellen die de ‘high-performance’-sector van het merk bepalen. Een van de grootste hindernissen waarmee BMW en M worden geconfronteerd, is “Hoe het gewicht van een batterij-elektrische auto te handelen en toch M-specifieke, of M-stijl, dynamiek te bieden”, aldus Flasch.

De CEO had verder niet veel toe te voegen, maar we kunnen aannemen dat de M-prestatieafdeling de 390 kW-motor van de i4 zal upgraden om sneller te gaan dan de topsnelheid van de standaardauto van 200 km/u, en in minder dan vier seconden 0-100 km/u zal halen. De BMW i4 zal in 2021 arriveren, wat betekent dat we nog wat langer moeten wachten om de BMW i4 M.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram