KIJK GRATIS: DC Comics’ Joker-documentaire is bloemlezing over 80-jaar oude aantrekkingskracht tot ‘Clown Prince of Crime’

The Joker: Put on a Happy Face

KIJK GRATIS: DC Comics’ Joker-documentaire is bloemlezing over 80-jaar oude aantrekkingskracht tot ‘Clown Prince of Crime’

DC Comics’ The Joker: Put on a Happy Face documentaire is bloemlezing over decennia oude aantrekkingskracht tot ‘Clown Prince of Crime’.

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Joker werd gecreëerd door Bill Finger, Bob Kane en Jerry Robinson, die zijn debuut maakte in de allereerste Batman-strip. Om zo’n gedenkwaardige mijlpaal te vieren, heeft DC Comics een documentaire samengesteld om een ​​van de meest beruchte superschurken aller tijden te eren, waarbij fans een diepe duik nemen in zijn geschiedenis en de verhalen door de decennia heen.

De 35 minuten durende documentaire, getiteld The Joker: Put on a Happy Face, volgt de ontwikkeling van het personage in de loop der jaren sinds zijn geboorte in 1940, en is te zien in stripboeken, animatieseries, televisie en natuurlijk op het witte doek. Hij verdiende hier zijn reputatie als de meest angstaanjagende, mysterieuze en intrigerende schurk in de popcultuur.

Om meer inzicht te geven in de ‘Clown Prince of Crime’, verschijnen meer dan 40 acteurs in de docu, waaronder degenen die hem hebben geportretteerd, zoals Joaquin Phoenix, Jack Nicholson, Heath Ledger, Mark Hamill en Jared Leto, evenals degenen die hebben gewerkt naast de Joker, zoals Christian Bale, Stan Lee, Todd Phillips, Andrea Romano, Margot Robbie, Frank Miller en meer.

The Joker: Put on a Happy Face kun je bovenaan helemaal gratis bekijken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram