VOORUITBLIK: Dit zijn de truitjes waarin Nederland zal aantreden tijdens het EK 2021

nederlands elftal thuisshirt ek 2021

VOORUITBLIK: Dit zijn de truitjes waarin Nederland zal aantreden tijdens het EK 2021

De truitjes waarin Oranje zal aantreden tijdens het EK 2021? Dit zijn de voetbalshirts van het Nederlands elftal voor komend seizoen!

nederlands elftal thuisshirt ek 2021

Het EK 2021 komt heel langzaam dichterbij, waardoor het een kwestie van een aantal maanden is voordat de Oranje-sfeer in Nederland stilaan weer zal stijgen. Het zijn niet alleen de fans die uitkijken naar het uitgestelde eindtoernooi, maar zeker ook de spelers.. De voetbalkoorts steeg begin september iets meer toen bekend gemaakt werd in welke truitjes Oranje volgend jaar zal aantreden. Om de opgetogenheid nog meer te doen stijgen, kijken wij nog eens naar die nieuwe outfits van Oranje.

De koninklijke truitjes van Oranje

Het waren Virgil van Dijk en Jackie Groenen die de nieuwe truitjes mochten onthullen. Nike, dat Oranje al kleedt sinds 1996, heeft deze keer gekozen om Oranje thuisshirts te combineren met zwarte shorts. Bij een uitwedstrijd wordt de kleurencombinatie omgedraaid. Dan zijn het zwarte truitjes, waarop ook nog eens oranje tinten te zien zijn.

Zowel de thuisoutfit als de outfit voor de uitwedstrijden verwijzen zoals altijd naar de Nederlandse koninklijke familie Oranje-Nassau. Een grote verandering in vergelijking met de outfits van de voorbije jaren is dat de kenmerkende leeuw van Oranje meer in de kijker gezet wordt. Tijdens de voorstelling vertelde de KNVB dat ‘De leeuw altijd al een krachtig symbool geweest is voor Nederland en het Nederlandse voetbal. Het staat voor trots, kracht en moed – waarden die Oranje op het voetbalveld graag uitdraagt. Dankzij Nike is de leeuw in 2020 nadrukkelijker dan ooit zichtbaar op de nieuwe tenues van de Oranje-selecties’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het nieuwe shirt! 😍 #nederlandselftal #knvb #voetbal #nederland #dutch #oranjeleeuwinnen #oranje #onsoranje

Een bericht gedeeld door Oranje | Nederlands Elftal (@oranje) op

De jarenlange liefde tussen Nike en Oranje

Ook in 2021 zal Oranje dus prachtige voetbalshirts van kledingsponsor Nike aantrekken. Het is niet de eerste keer dat de internationale fabrikant van sportoutfits volop achter Nederland staat. De collaboratie tussen Nike en het Nederlands elftal gaat zoals gezegd terug tot 1996. Deze samenwerking droeg er niet alleen aan bij dat Oranje geweldige prestaties leverde in stijl, denk maar aan bijvoorbeeld de voorbije WK’s, maar ook dat Nike het Nederlands vrouwenvoetbal en andere maatschappelijke sportactiviteiten in Nederland een financiële boost gaf. Op dit moment is Nike zeker tot en met 2030 de hoofdsponsor van Oranje.

Nike is overigens niet alleen partner van het Nederlands elftal, maar ook van verschillende ploegen uit de Eredivisie, zoals AZ, FC Utrecht en Vitesse. Dit seizoen is het de eerste keer dat AZ samenwerkt met Nike en het contract loopt tot het seizoen 2024/2025. Het contract tussen FC Utrecht en Nike loopt momenteel tot het seizoen 2021/2022, terwijl Vitesse al tot 2023/2024 Nike als sponsor heeft.

Welke ploeg zal dit jaar, met ondersteuning van Nike – toevallig de Griekse godin van de overwinning – de overwinnaar zijn van de Eredivisie?

nike fc utrecht thuisshirt 2021

Ook de tegenstanders van Nederland onthullen hun outfits

In totaal zullen er volgend jaar 24 landen deelnemen aan het Europees kampioenschap. Elk van die ploegen staat, net zoals Nederland, te popelen om er aan te beginnen. Internationale teams zoals Duitsland, Spanje en België maakten daarom ook al hun outfits bekend. Deze teams gingen een samenwerking aan met Adidas en kwamen tot schilderachtige outfits. Ze besloten om truitjes te creëren waarop kunst en voetbal samenkomen.

Volgens de quote van Adidas Senior Design Director Juergen Rank ‘werd er geopteerd om een nieuwe kledinglijn te ontwikkelen die zowel de emoties als de samenhorigheid van het voetbal zou weergeven’. De vuurrode outfit van Spanje is ongetwijfeld de meest in het oog springende outfit. Het officiële voetballogo van het land, La Real Federación Española de Fútbol, maakt zoals altijd deel uit van de outfit, en de gele tinten maken het plaatje compleet. De truitjes passen perfect bij “De Rode Furie” zoals het Spaanse nationale elftal ook wel eens genoemd wordt. Hoewel de Duitse voetbaltruitjes op het eerste zicht heel simpel lijken, zit er toch een grote betekenis achter het design. De witte wedstrijdshirts met zwarte lijnen zijn namelijk een verwijzing naar de vorige shirts van het land. De outfit van het Belgisch elftal wordt dan weer gekenmerkt door de opvallende penseelstreek.

Nederland is klaar voor het EK 2021

Het zal op 13 juni 2021 zijn dat we Oranje voor de eerste keer zullen zien aantreden tijdens het Europees Kampioenschap 2021 en dat in een thuismatch tegen Oekraïne. Nu dat zowel het thuisshirt als de wedstrijdshirts voor de uitwedstrijden bekend gemaakt zijn, is het Nederlands elftal volledig gekleed voor het EK 2021.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram