Apple introduceert achtste generatie iPad en geheel nieuwe iPad Air met A14 Bionic-chipset

achtste generatie Apple iPad Air - A14 Bionic

Apple introduceert achtste generatie iPad en geheel nieuwe iPad Air met A14 Bionic-chipset

Apple introduceert achtste generatie iPad en geheel nieuwe iPad Air met A14 Bionic-chipset. Een instapmodel en een iPad Pro-achtige vernieuwing voor de Air.

Apple heeft officieel de achtste generatie van zijn standaard 10.2 iPad-tablet aangekondigd en deze geüpdate met een A12-chipset – met behoud van de standaardprijs. De nieuwe iPad maakt voor het eerst gebruik van de ‘Neutral Engine’-verwerkingskracht van Apple, die twee keer zo goed presteert als zijn voorganger.

De nieuwe tablets zullen ook op iPadOS 14 draaien en nieuwe functies introduceren, zoals de handgeschreven tekstinvoer van Apple Pencil. De basis-iPad zal nog steeds een Lightning-poort gebruiken in plaats van een USB-C-poort, die is gecoöpteerd voor de nieuw aangekondigde iPad Air.

De nieuwe iPad Air heeft een nieuw ontwerp dat het slanke profiel, de dunnere randen en het grotere 10,9-inch (2360 x 1640) Liquid Retina-display benadrukt. Het beschikt over True Tone-ondersteuning, maakt gebruik van een antireflectiecoating en heeft de Touch ID-sensor in de aan/uit-knop bovenaan geplaatst. Het wordt allemaal aangedreven door de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple, naar eigen zeggen de ‘meest geavanceerde chip’ die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Apple spreekt over een prestatieverbetering van 40 procent ten opzichte van de laatste iPad Air en verbeterde grafische ondersteuning.

Dankzij de USB-C-poort ondersteunt de nieuwe iPad Air 20W-opladen en 5 Gbps gegevensoverdracht, evenals Wi-Fi 6 en 60 procent snellere LTE-connectiviteit (cellular). We zien daarnaast een 12-megapixel camera aan de achterzijde van de iPad Pro met verbeterde videostabilisatie, en een 7-megapixel FaceTime HD-camera aan de voorzijde met slimme HDR en ondersteuning voor 1080p 60fps video-opname. Ten slotte ondersteunt de iPad Air het nieuwe magnetische Apple Pencil en een nieuw magnetisch Magic Keyboard, die beide rechtstreeks op het apparaat kunnen worden bevestigd.

De nieuwe iPad is verkrijgbaar in space gray, zilver en goud, in zowel 32 GB als 128 GB. Een cellular-versie zal ook beschikbaar zijn vanaf € 529. De nieuwe iPad Air is volgende maand verkrijgbaar in space gray, zilver, roségoud, groen en hemelsblauw vanaf € 669.

achtste generatie Apple iPad Air - A14 Bionic

achtste generatie Apple iPad Air - A14 Bionic

Post a Comment

#Volg ons op Instagram