Elektrische Lucid Air is net zo snel als Buggati Chiron en gaat strijd aan met Tesla en Porsche

Lucid Air elektrische auto

Elektrische Lucid Air is net zo snel als Buggati Chiron en gaat strijd aan met Tesla en Porsche

De elektrische Lucid Air van Lucid Motors is op de eerste 400 meter net zo snel als de Buggati Chiron en gaat strijd aan met Tesla en Porsche.

Lucid Motors, een in Silicon Valley, Californië gevestigd bedrijf voor elektrische auto’s, heeft officieel zijn Lucid Air onthuld, een luxe elektrische sedan met 1.080 pk die de kroon van Tesla wil veroveren. De eerste gegevens van de nieuwe bolide waren al veelbelovend, maar het automerk gooit er nu een schepje bovenop.

De elektrische Lucid Air lijkt niet alleen de potentie te hebben om Tesla van de troon te stoten als het gaat om de prestatiecijfers, maar ook Porsche en diens volledig elektrische Taycan kunnen weleens worden overschaduwd. Hoewel de Taycan een afstand 400 meter – een kwart mijl – bereikt 10,7 seconden, heeft de Air bewezen dat hij dezelfde afstand kan doen in slechts 9,9 seconden – een tijd die veel sneller is dan die van een Tesla Model S met de beste specificaties, en een die vergelijkbaar is met een Buggati Chiron uit 2019.

De Lucid Air in zijn beste modus biedt een configuratie met dubbele motor en vierwielaandrijving, goed voor de snelheden hierboven genoemd. Het bereik op een enkele lading is minstens zo indrukwekkend, met 832 kilomter bereik als er verstandig en normaal wordt gereden. In slechts 30 minuten opladen kan een actieradius van 482 kilometer worden verkregen – alweer een recordbrekende statistiek voor de Air – en het is ook de meest aerodynamische luxeauto ter wereld, met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21.

Dan het interieur. We zien een 34-inch 5K gebogen glazen cockpitdisplay en een intrekbaar centraal stuurvenster, waardoor de cabine een zwevend en luchtig gevoel krijgt. De Lucid Air voelt als een enorm en ruim voertuig, terwijl de grootte van een middelgrote sedan is behouden.

Er zijn nog veel meer baanbrekende beweringen en statistieken waarover Lucid opschept op zijn website, zoals de “meest geavanceerde verlichtingstechnologie ter wereld” en “het volgende niveau in ADAS (geavanceerde rijhulpsystemen).”

Bekijk de Lucid Air voor nu hieronder en verwacht de levering van de all-inclusive Air Dream Edition begin van het voorjaar van 2021 in beperkte oplage. Het prijskaartje van de Amerikaanse auto leest $169,000.

Lucid Air elektrische auto

Lucid Air elektrische auto

Lucid Air elektrische auto

Lucid Air elektrische auto

Lucid Air elektrische auto

Lucid Air elektrische auto

Post a Comment

#Volg ons op Instagram