Op luxe vakantie naar Thailand doe je met deze fraaie resort en hotel tips

luxe vakantie naar thailand - bangkok

Op luxe vakantie naar Thailand doe je met deze fraaie resort en hotel tips

Op luxe vakantie naar Thailand? Deze Aziatische reisbestemming is niet alleen perfect voor backpacken, maar ook om een luxe vakantie te vieren.

luxe vakantie naar thailand - bangkok

Foto: Unsplash – Braden Jarvis

Voor het eerst kennismaken met Thailand doen velen door te gaan backpacken. Het tropische klimaat, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten, het gemakkelijke rondreizen, de intense jungle en de prachtige stranden maken het de perfect bestemming voor een relaxte backpackvakantie. Maar vergis je niet, ook voor de echte liefhebbers van luxe is Thailand  de ideale vakantiebestemming.

In het land van de glimlach zijn tal van super-de-luxe resorts, hotels en villa’s te vinden. Even wegdromen naar je eigen tropische paradijs?

Hierbij de meest exclusieve hotels om deze luxe vakantiedroom naar Thailand waar te maken.

Luxe vakantie naar Thailand: Hotels & resorts

The Siam Hotel, Bangkok

Bangkok is de Aziatische versie van de city that never sleeps, maar niet veel mensen weten dat er ook een ontspannen groene plek middenin de stad te vinden is. Aan de Chao Phraya river ligt The Siam Hotel. Wie hier verblijft, waant zich in een oase van rust en exclusiviteit. Een prachtig boetiekhotel ingericht in chique en oude Thaise stijl, gemixt met Art Nouveau en Art Deco.

Dit resort is het enige (onofficiële) 6-sterrenresort in Bangkok en biedt alles wat je nodig hebt: een butler die klaarstaat om alle wensen te vervullen, een taxiboot die regelmatig naar het centrum gaat en een restaurant die maaltijden op topniveau verzorgt. Alle kamers van het resort hebben een unieke uitstraling en zitten boordevol kunst en antiek.

Voor het ultieme verblijf in The Siam boeken gasten een eigen villa met privé zwembad. Kom volledig tot rust, volg een yogales op het buitenterras en ontspan daarna in het badhuis, stoombad en sauna. Kortom: een ideaal hotel om Bangkok te verkennen en daarna in luxe en comfort bij te komen van alle drukte en impressies.

luxe vakantie naar thailand - The Siam Hotel Bangkok

Six Senses, Yao Noi island

Omgeven door een prachtig landschap en middenin de natuur vind je Six Senses Yao Noi. Dit resort is een toevluchtsoord ver weg van de drukte. De ruime villa’s bieden adembenemend uitzicht op de baai van Phang Nga en hebben allemaal een eigen zwembad met een persoonlijke butler.

De kamers van de villa’s zijn ruim en voorzien van heerlijke bedden, een flatscreen-tv, gratis internet, een bad en een openluchtdouche. Tijdens het verblijf kunnen gasten gebruik maken van Six Senses Spa, voor totale ontspanning met tal van schoonheids- en lichaamsbehandelingen. Daarnaast hebben gasten de mogelijkheid om Thaise kooklessen te volgen of te genieten van een wijnproeverij.

Het resort beschikt ook over een privéstrand waar genoten kan worden van kampvuren en mooie zonsondergangen. Het uitzicht vanaf de bar van het resort of de infinitypool op de heuveltop is buitengewoon: heldere lucht, zonovergoten blauwe zee en een betoverend landschap. Een parel in Thailand voor iedereen die blij wordt van rust, natuur en luxe.

luxe vakantie naar thailand - Six Senses Yao Noi

Trisara, Phuket

Trisara is het meest luxueuze strandresort van Phuket en is gelegen bij een nationaal park. Exotisch gepositioneerd tussen het groen en op steenworp afstand van een aantal geheime stranden, wanen gasten zich in een paradijs. De ultieme luxe vakantie naar Thailand beleef je hier.

De kamers van Trisara zijn in authentiek Thaise stijl en gelegen op een berg met uitzicht op de oceaan. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een privézwembad waar gasten kunnen genieten van de rustgevende geluiden van de oceaan. Verder bevindt zich in Phuket restaurant genaamd Pru, geleid door Nederlandse chef Jimmy Ophorst en het enige restaurant in Phuket met een Michelinster.

luxe vakantie naar thailand - Trisara Phuket

Four Seasons Resort, Koh Samui

Het is bijna moeilijk om nog luxer en stijlvoller te zijn dan Four Seasons Resort Koh Samui. Een 5-sterren resort met ongekende luxe, vriendelijkheid en service.

Het resort beschikt over schitterende, ruime kamers met privézwembad. De spa is daarnaast een magische plek om te bezoeken, want je geniet hier van een massage midden in de tropische jungle. Naast het zwembad en de spa hebben gasten ook beschikking over een klein privéstrand. Een resort in een romantische omgeving met alles wat nodig is voor een ontspannen verblijf.

luxe vakantie naar thailand - Four Seasons Resort Koh Samui

137 Pillars House, Chiang Mai

Een goede ligging nabij het centrum van de stad, maar tegelijkertijd een oase van rust, dat biedt het 137 Pillars House. Dit kleinschalige verblijf is kwalitatief erg goed en allesbehalve standaard en daarnaast een fijne plek om terug te keren na het ontdekken van de stad Chiang Mai.

De kamers van het resort worden omgeschreven als ‘’Havens of tranquility’’ en dat is niet voor niets. De suites zijn ingericht in een klassieke stijl en beschikken allemaal over een aangename veranda en super-de-luxe badkamer.

Vlakbij het hotel kan door het platteland van Chiang Mai worden gefietst of tempels worden bezocht, om vervolgens bij terugkomst te genieten van de massages bij de spa en het grote zwembad van het hotel.

Welke bestemming zou jij kiezen voor jouw luxe vakantie naar Thailand? Ga voor meer informatie naar tourismthailand.org

luxe vakantie naar thailand - 137 Pillars House Chiang Mai

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram