Microsoft deelt een eerste blik op het Xbox Series X Dashboard

Xbox Series X Dashboard

Microsoft deelt een eerste blik op het Xbox Series X Dashboard

Microsoft heeft een eerste blik van het Xbox Series X Dashboard gedeeld. Het design zal ook als update voor de Xbox One beschikbaar zijn.

Xbox Series X Dashboard

Microsoft heeft het doek getrokken van het Xbox Series X Dashboard. Niet alleen zal dit dashboard in november te gebruiken zijn bij de lancering van de nieuwe gameconsole, het wordt tevens beschikbaar gesteld als update voor de Xbox One, alle mobiele Xbox-apps en Xbox Game Pass op de pc. Volgens een blogpost van Xbox zal het nieuwe dashboard veel sneller zijn dan de huidige interface.

“Xbox Series X zal bij de lancering in november een nieuwe lat voor snelheid leggen, en we volgen dezelfde aanpak om ervaringen op Xbox te versnellen”, zei Chris Novak in de post. Terwijl hij ook de Xbox Velocity Architecture en Quick Resume-functie voor de Series X ophemelde, wijst Novak ook op een nieuw ecosysteem in zijn producten, vergelijkbaar met Apple. “Het startscherm wordt meer dan 50 procent sneller geladen wanneer je de Xbox opstart en zal bijna 30 procent sneller laden wanneer je terugkeert vanuit een game. Bovendien gebruiken deze verbeteringen 40 procent minder geheugen dan voorheen nodig was.”

Microsoft verklaarde ook dat zijn Microsoft Store-app twee seconden sneller zal starten en dat er een nieuwe mobiele Xbox-app in de maak is. De app kan een update of gameclip delen vanaf de console, aangezien het systeem deze automatisch naar je mobiele app stuurt om ze zo direct op sociale media te delen.

“De algemene lay-out van de meeste consolepagina’s blijft vertrouwd, alleen sneller en gerichter”, zei Microsoft. Er staat echter ook in: “Als sommige van deze updates je bekend voorkomen, komt dat omdat je ons het afgelopen jaar hebt geholpen ze te bouwen via ons Xbox Insider-programma.”

Ontdek hieronder het nieuwe Xbox Series X Dashboard.

Xbox Series X Dashboard

Xbox Series X Dashboard

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram