BlackBerry introduceert – opnieuw – zijn fysieke toetsenborden

Nieuwe BlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord

BlackBerry introduceert – opnieuw – zijn fysieke toetsenborden

BlackBerry introduceert – opnieuw – zijn fysieke toetsenborden. De nieuwe BlackBerry smartphone moet komen jaar verkrijgbaar zijn.

Nieuwe BlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord

Twee jaar na de teleurstellende release van de KEY2 LE maakt BlackBerry opnieuw een comeback, dit keer onder de vlag van de in Texas gevestigde startup OnwardMobility. De terugkeer van het merk in de smartphonemarkt gaat gepaard met de herintroductie van het fysieke toetsenbord.

Het Amerikaanse bedrijf heeft de BlackBerry-licentie verworven en is van plan om al volgend jaar een eerste model uit te brengen. Hoewel informatie over de aankomende smartphone op dit moment schaars is, weten we dat het toestel op Android zal draaien, 5G-ondersteuning zal hebben en natuurlijk het kenmerkende fysieke toetsenbord van het merk zal waarborgen. OnwardMobility geeft aan dat het voor dit laatste niet simpelweg oude ontwerpen zal hergebruiken, maar een volledig nieuw toetsenbord zal ontwikkelen.

“We zien dat veel zakelijke ervaringen mogelijk worden gemaakt door 5G”, vertelg Peter Franklin, CEO van OnwardMobility, aan The Register. “Productiviteit wordt, samen met beveiliging, op veel manieren mogelijk gemaakt door 5G. Een business executive die deze bedrijfskritische apps uitvoert, zal er veel baat bij hebben als je 10 tot 100 keer hogere snelheden hebt met [lagere] latentie.”

“Voor ons is het belangrijk dat we niet alleen het veiligste en meest productieve apparaat maken, maar ook dat het een alledaags apparaat is”, vervolgt hij. “Dat betekent zaken als een eersteklas camera en de andere specificaties die je van je dagelijkse telefoon mag verwachten. Tegelijkertijd weten we dat we concurrerend moeten zijn, en dat geldt ook voor onze prijzen.”

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de nieuwe BlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram