Het beste bier? Ontdek de toppers van 2020

beste bier van Nederland

Het beste bier? Ontdek de toppers van 2020

Wat is het beste bier van Nederland of zelfs ter wereld? In dit artikel geven we je een indruk van de lekkerste biertjes van dit moment!

beste bier van Nederland

Pexels: Helena Lopes

Weinig is lekkerder in de zomer dan zo’n ijskoude, goudgele rakker. Echter, wat is nu eigenlijk het beste bier? Smaken verschillen natuurlijk, maar er zijn jaarlijks wel verschillende biercompetities waarin meerdere bieren strijden om de titel ‘het beste bier’. Zo is er ‘The Dutch Beer Challenge’, voor het lekkerste bier van Nederland, en de ‘London Beer Competition’, waarin het beste bier ter wereld verkozen wordt.

Wij geven je een indruk van de biertjes die goed scoren in beide competities. Inspiratie voor je volgende speciaalbieravond!

The Dutch Beer Challenge

Dit jaar was de 6e editie van de Dutch Beer Challenge 2020, waarbij enkele tientallen juryleden zo’n 400 biertjes van Nederlandse brouwers hebben geproefd en gekeurd. Van alle biertjes is de 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven verkozen tot het Beste Bier van Nederland. Het biertje valt in de categorie ‘zwaar donker’ en heeft van alle biertjes de allerhoogste score behaald. Het mag zich dus met recht het lekkerste biertje van Nederland noemen.

Nog een aantal winnaars van gouden medailles in verschillende categorieën op een rij:

 • Blond – Pils: Brand Pilsener
 • Blond – Licht Blond: La Trappe Blond & Maximus Pandora
 • Blond – Saison: Brouwerij Duits & Lauret Blond
 • Blond – Meibok: Texel Springtij
 • Blond – Tripel: VandeOirsprong – Het Tripel Bier
 • Witbier: Venloosch Wit
 • Weizen: Stanislaus Brewskovitch – Barry Weizen
 • Amber Ale – IPA: Jopen – Hop zij met ons
 • Amber Ale – Bock/Dubbelbock: Amstel = Amstel Bock

Op de website van de Dutch Beer Challenge vind je de volledige lijst met de beste bieren van Nederland.

Het beste bier ter wereld?

Naast de Dutch Beer Challenge voor het beste bier van Nederland, vraag je je misschien ook af wat het beste bier ter wereld is. Een competitie die wereldwijd bekend staat is de ‘London Beer Competition’, waarvan de resultaten voor 2020 afgelopen week bekend zijn gemaakt. Bier wordt binnen deze competitie niet alleen beoordeeld op smaak, maar ook op de verpakking.

Leuk om te vermelden is dat een Nederlands biertje de titel ‘Beste Pils ter wereld’ in de wacht heeft gesleept. Alfa Edel Pils van de Limburgse brouwerij Alfa heeft namelijk de allerhoogste score gehaald van alle inzendingen binnen de categorie pils.

De volgende biertjes werden uitgeroepen tot het beste bier ter wereld binnen verschillende categorieën:

 • Roller IPA – Truman’s (United Kingdom): met 94 punten de overall winnaar van het beste bier ter wereld, goud in categorie IPA
 • Goodfather – Southern Highlands Brewing: goud in categorie ‘Irish Beer’
 • DDH – Wild Card Brewery (Australia): goud in de categorie ‘Strong American Ale’
 • Grand Cru – Val Dieu: goud in de categorie ‘Trappist Ale’

Nu weet je in ieder geval wat volgens kenners momenteel het beste bier is. Loopt het water je al in de mond? Snel naar de winkel om lekkere biertjes in huis te halen (of bestel ze online)! Wat vind jij eigenlijk het lekkerste biertje?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram