Bentley geeft zijn Bentayga Speed een nieuwe look voor 2021

2021 Bentle Bentayga Speed

Bentley geeft zijn Bentayga Speed een nieuwe look voor 2021

Bentley geeft zijn Bentayga Speed een nieuw uiterlijk voor 2021, waarbij de titel van snelste SUV ter wereld met 305 kilometer per uur is behouden.

2021 Bentle Bentayga Speed

Amper een maand na de onthulling van de standaard 2021 Bentayga, heeft de Britse luxe autofabrikant Bentley nu de Speed ​​Edition van zijn premium SUV onthuld, met dezelfde esthetische veranderingen aan het voertuig in combinatie met zelfs nog meer vermogen.

In tegenstelling tot zijn V8-tegenhanger, is de Bentayga Speed ​​uitgerust met een enorme 6,0-liter W12 met dubbele turbocompressor, die in staat is om maar liefst 626 pk te genereren. Dit vertaalt zich naar een maximumsnelheid van 305 km/u en een ongelooflijke 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden, waarmee het de snelste SUV ter wereld is. Voor wie op zoek is naar een schonere en efficiëntere manier van reizen, beschikt de W12-motor ook over cilinderdeactivatietechnologie waarmee je maximaal zes cilinders kunt uitschakelen.

Afgezien van prestaties, onderscheidt de Bentayga Speed ​​zich ook van de standaardversie door verschillende ontwerpdetails. Met unieke voor- en achterbumpers is de grille donkerder van kleur, terwijl het viervoudige uitlaatsysteem in plaats daarvan ovaal van vorm is. De dakspoiler is langwerpig, de zijschorten hebben een kleur die bij de carrosserie past en hij staat op 22-inch wielen die uniek zijn voor het model. ‘Speed’-badges zijn ook overal in de auto te vinden, inclusief het borduurwerk op de rugleuningen van de stoelen. Als je de voorkeur geeft aan een meer onopvallende look, biedt Bentley ook een “Black Specification” voor de SUV, waarbij alle heldere en glanzende onderdelen van de auto worden vervangen door zwarte of koolstofvezelafwerking.

Er is momenteel nog geen prijsinformatie voor de Bentayga Speed, maar de krachtige SUV zal beschikbaar zijn kort nadat de standaard V8-editie bij de dealer staat.

2021 Bentle Bentayga Speed

2021 Bentle Bentayga Speed

2021 Bentle Bentayga Speed

2021 Bentle Bentayga Speed

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram