VIDEO: HBO biedt visueel woordenboek voor maffia-serie ‘The Sopranos’

the sopranos nieuwe maffia serie

VIDEO: HBO biedt visueel woordenboek voor maffia-serie ‘The Sopranos’

HBO biedt visueel woordenboek voor maffia-serie The Sopranos. Bekijk nu de video waarin gangsterjargon wordt toegelicht en uitgelegd.

HBO heeft een video gedeeld met betrekking tot de legendarische maffia-serie The Sopranos, waarin een aantal van de veel voorkomende woorden uit het maffia-jargon, veelal van Italiaanse origine, worden ontcijferd. De hitserie debuteerde in 1999 en was maar liefst zes seizoenen succesvol, tot 2007, en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds beschouwd als een van de meest succesvolle series tot nu toe. Nog niet gezien? Heel snel doen!

De video is doorspekt met clips uit de show die veelgebruikte straattaal van Italiaans-Amerikaanse gangsters belichten. Hoewel niet direct gerelateerd aan maffia-taal, is een van de eerste onderzochte woorden ‘gabagool’, “de noordoostelijke Amerikaanse term voor capicola, een vleeswaren van varkensvlees”. Een ander ontcijferd woord is ‘Madone’, wat volgens HBO een afkorting van Madonna is, wat wordt gebruikt om oprechte verrassing over te brengen bij nieuws, typisch van de ongelukkige soort. |Mijn Heer, mijn hemel, enz.” ‘Stugots’ is een “Engelse term afgeleid van het Italiaans en verwijst naar mannelijke genitaliën [,] ook de naam van de boot van de Sopranos.” De video zit vol met een hele reeks andere, meer komische geheimzinnige woorden en zinnen, een handig hulpmiddel waarmee je de soms ingewikkelde, doch heerlijke dialoog van de show een beetje beter kunt begrijpen.

Het 10 minuten durende visuele woordenboek van HBO dat het maffiajargon van The Sopranos opsplitst bekijk je bovenaan.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram