Virgin Galactic onthult Mach 3-vliegtuig voor hoge snelheid commerciële vluchten

Virgin Galactic Mach 3

Virgin Galactic onthult Mach 3-vliegtuig voor hoge snelheid commerciële vluchten

Virgin Galactic onthult Mach 3-vliegtuig voor hoge snelheid commerciële vluchten, ondersteund door Concorde’s Rolls-Royce.

Virgin Galactic Mach 3

Virgin Galactic reikt verder dan alleen ruimtetoerisme en heeft nu haar nieuwe concept voor een Mach 3-vliegtuig onthuld. Het bedrijf van Richard Branson wil een snelle commerciële vliegreisoptie creëren en doet dit met behulp van de Britse ingenieurs van Rolls-Royce, ooit verantwoordelijk voor de Concorde.

Het streven van Virgin Galactic omvat het creëren van een Mach 3 gecertificeerd deltavleugelvliegtuig dat plaats biedt aan maximaal 19 personen en kan opereren op een hoogte van 18.288 meter. Aangepaste cabinelay-outs, zoals zakelijke of eersteklas arrangementen, moeten kunnen worden aangeboden en men is van plan om duurzame vliegtuigbrandstof te gebruiken. Met Rolls-Royce wordt samengewerkt om een nieuwe voortstuwingstechnologie te ontwikkelen.

“De ontwerpfilosofie van het vliegtuig is erop gericht om reizen met hoge snelheid praktisch, duurzaam, veilig en betrouwbaar te maken, terwijl klantervaring een topprioriteit is”, zegt het bedrijf. In de volgende fase van het proces zal het team specifieke systeemarchitecturen definiëren en beslissen welke materialen moeten worden gebruikt voor het ontwerp en de fabricage van het vliegtuig.

“We zijn verheugd om de Mission Concept Review te voltooien en dit eerste ontwerpconcept van een hogesnelheidsvliegtuig te onthullen, waarvan we ons voorstellen dat het veilige en betrouwbare commerciële reizen combineert met een ongeëvenaarde klantervaring”, aldus George Whitesides, Chief Space Officer bij Virgin Galactic . “We zijn verheugd om samen te werken met het innovatieve team van Rolls-Royce bij het streven naar de ontwikkeling van duurzame, geavanceerde aandrijfsystemen voor het vliegtuig, en we zijn verheugd om samen te werken met de FAA om ervoor te zorgen dat onze ontwerpen een praktische impact kunnen hebben vanaf het begin. We hebben tot dusver grote vooruitgang geboekt en we kijken ernaar uit om een ​​nieuwe grens te openen voor reizen op hoge snelheid.”

Virgin Galactic Mach 3

Virgin Galactic Mach 3

Post a Comment

#Volg ons op Instagram