Sterrenchefs organiseren 3 t/m 9 augustus elke avond onvergetelijk diner in Het Scheepvaartmuseum

Look for the Stars diner sterrenchefs Het Scheepvaartmuseum

Sterrenchefs organiseren 3 t/m 9 augustus elke avond onvergetelijk diner in Het Scheepvaartmuseum

Sterrenchefs organiseren van 3 t/m 9 augustus elke avond het Look for the Stars sterrendiner in Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam. Kom jij meegenieten?

Look for the Stars diner sterrenchefs Het Scheepvaartmuseum

Stel je voor de dat je kunt dineren op Michelin-sterniveau op één van de meest prachtige plekken van Amsterdam, het majestueuze Scheepvaartmuseum. Van 3 tot en met 9 augustus wordt dit gastronomische sprookje werkelijkheid met het culinaire event Look for the Stars, waarbij de Michelin-sterren ons om de oren vliegen.

In de vorm van een uniek diner door sterren, ónder de sterren, zal Thomas van Santvoort, chefkok van het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant Flicka uit Kerkdriel, komende week iedere avond een uitzonderlijke samenwerking aangaan met een andere sterrenchef. Plaatsvindend op de binnenplaats van het monumentale Scheepvaartmuseum, onder de indrukwekkende glazen sterrenhemel met 800 lichtjes, kunnen liefhebbers maar liefst zeven avonden lang genieten van het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van Michelin-ster chef-koks.

Look for the Stars introduceert dagelijks een nieuwe sterrenchef, die samen met initiatiefnemer Thomas van Santvoort een geweldig en compleet verzorgd 6-gangendiner zal presenteren. Een echte once in a lifetime experience.

Van Santvoort vertelt: “Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De ‘lockdown’ was een enorme schrik voor ons, we wilden de deuren van ons 2-jarig restaurant niet sluiten. Dat kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. Een culinair hoogtepunt in eigen land, samen ondersteunen we de Nederlandse economie.”

De line-up van de culinaire week is spraakmakend en veelbelovend, waarbij de volgende chef-koks van zeven met Michelin-sterren bezaaide toprestaurants present zijn:

  • Maandag 3 augustus: Richard van Oostenbrugge van Restaurant 212
  • Dinsdag 4 augustus: Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel
  • Woensdag 5 augustus: Dennis Huwaë van Restaurant Daalder
  • Donderdag 6 augustus: Soenil Bahadoer van Restaurant Lindehof
  • Vrijdag 7 augustus: Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden
  • Zaterdag 8 augustus: Menno Post van Restaurant Olivijn
  • Zondag 9 augustus: Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen

 

look for the stars event scheepsvaartmuseum - restaurant michelin-ster

 

Look for the Stars Menu

Het menu zal gedurende dit culinaire spektakel dagelijks variëren, waarbij het in ieder geval wel zeker is dat je wordt ontvangen met een heerlijk glas champagne. Tijdens het 6-gangendiner worden we daarnaast voorzien van mooie, begeleidende wijnen, waarbij uiteraard ook voldoende tafelwater, en koffie en friandises ter afsluiting zijn inbegrepen.

Wens je graag een fles wijn of een upgrade in het menu? Dit is geen enkel probleem, want op de avond zelf zijn er nog tal van mogelijkheden. Van dit all-in menu genieten kan voor de prijs van € 212 per persoon.

Look for the Stars diner sterrenchefs Het Scheepvaartmuseum

 

Het Scheepvaartmuseum schittert culinair

Look for the Stars en Het Scheepvaartmuseum hebben voor dit exclusieve diner gekozen voor ‘Het Open Plein’, de schitterende binnenplaats van het pand.

In Het Scheepvaartmuseum bevindt zich honderden jaren aan geschiedenis, gelegen onder een spectaculaire glazen hemel waaronder ook het diner zal plaatsvinden. Deze constructie is ontworpen door architect Laurent Ney, bestaande uit duizenden stukken glas in een metalen frame, geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. In de knooppunten van het metalen frame zijn meer dan 800 lampen (!) verwerkt, die ‘s avonds dromerig schitteren.

Look for the Stars diner sterrenchefs Het Scheepvaartmuseum

Reserveren voor Look for the Stars

De bijzondere avonden, die uiteraard conform RIVM-richtlijnen zijn ingericht, zullen per dag plaats bieden aan slechts 150 gasten. Reserveer dus snel voor deze nu al spectaculaire happening.

Over Look for the Stars
Look for the Stars is een nieuw zevendaags culinair event dat plaatsvindt van 3 t/m 9 augustus 2020, opgezet door Restaurant Flicka chef-kok Thomas van Santvoort, ondersteund door het gerenommeerde evenementenbureau Maxxime Events, en in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Look for the Stars diner sterrenchefs Het Scheepvaartmuseum

Fotocredits: Eddo Hartmann/Scheepvaartmuseum

Post a Comment

#Volg ons op Instagram