The Macallan introduceerde nieuwe Double Cask 15 years old en Double Cask 18 years old

The Macallan Double Cask 15 years old & Double Cask 18 years old

The Macallan introduceerde nieuwe Double Cask 15 years old en Double Cask 18 years old

The Macallan introduceert twee nieuwe Single Malts met The Macallan Double Cask 15 years old en The Macallan Double Cask 18 years old.

The Macallan Double Cask 15 years old & Double Cask 18 years old

The Macallan‘s Double Cask-serie werd in 2016 geïntroduceerd, zodat we kennis konden maken met een nieuwe stijl van het Schotse whiskyhuis. Op het menu een perfect huwelijk tussen de klassieke stijl van The Macallan en de onmiskenbare zoetige invloeden van Amerikaans eiken. Met de Double Cask 15 years en 18 years zijn twee nieuwe pareltjes toegevoegd aan het vaste Double Cask portfolio.

De Double Cask-serie rijpt uitsluitend in een ideale combinatie van handgeselecteerde Amerikaans en Europees eiken sherryvaten. En zoals bij alle varianten van The Macallan’s whisky, is de kleur voor 100% afkomstig van de natuurlijke invloeden van het eikenhout.

De single malts zijn vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde bars, zoals het Amsterdamse Hotel TwentySeven, en bij de betere slijterijen voor een adviesverkoopprijs van €119,- (15 years) en €295,- (18 years).

The Macallan Double Cask

Double Cask vertelt het verhaal van een reis die twee verschillende werelden samenbrengt en begint in de uitgestrekte groene bossen van Noord-Spanje en de Franse Pyreneeën, waar The Macallan zijn Europese eik vandaan haalt. Vervolgens gaat de reis naar Amerika, waar het beste eikenhout, afkomstig uit de weelderige bossen van Ohio, Missouri en Kentucky wordt geselecteerd. Dit hout legt vervolgens duizenden kilometers af naar Spanje waar beide houtsoorten met de hand worden vervaardigd tot vaten en worden gevuld met sherry. Na een periode van zo’n twee jaar, waarin de sherry het eikenhout beïnvloedt, worden de vaten geleegd en verscheept naar hun laatste bestemming: The Macallan Estate op Speyside, Schotland.

Temidden van het dromerige Schotse landschap worden ze vervolgens gevuld met ‘New Make Spirit’. Na jaren van rijping zetten de leden van het Whisky Mastery Team van The Macallan hun vaardigheden en expertise in, om de juiste balans te vinden tussen zowel Amerikaanse als Europese eiken sherryvaten en zo de Double Cask expressies te kunnen creëren.

The Macallan Double Cask 15 years old & Double Cask 18 years old

Spanje. Jerez. 2016. Sherry cask-productie.

Het resultaat is een perfecte samenwerking. De sherry-seasoned vaten van Amerikaans eiken geven delicate smaken van vanille af, terwijl het Europese eiken subtiele en onmiskenbare kruiden en de klassieke stijl van The Macallan toevoegt.

De ongelooflijke reis die het eikenhout – dat gebruikt wordt voor de Double Cask serie – aflegt, werd vastgelegd door niemand minder dan de iconische Magnum-fotograaf Steve McCurry. Hij reisde over de verschillende continenten om getuige te zijn van het overtuigende verhaal van The Macallan. Zijn exclusieve, fotografische verslag documenteert de mensen, plaatsen, het vakmanschap en de processen die van toepassing zijn op de productie van The Macallan’s uitzonderlijke eikenhouten vaten.

The Macallan Double Cask 15 years old

The Macallan Double Cask 15 Years Old heeft een gouden karamelkleur en aroma’s van gedroogd fruit, toffee en vanille met een verwarmende afdronk en een fluweelzacht, romig mondgevoel.

Proefnotities van de Whisky Maker: The Macallan Double Cask 15 Years Old

Kleur: Helder goudglanzende toffee.
Aroma: Gedroogd fruit, toffee, vanille met tonen van eiken en gebakken appel. Balans is er door invloeden van chocolade en honing.
Palet: Zoete rozijnen en sultanas, waarna tonen van vanille, specerijen en citrus op komen zetten.
Finish: Verwarmend met initieel gember, wat verandert in karamel en citrus. Wat overblijft is een zijdezacht mondgevoel.

The Macallan Double Cask 15 years old

The Macallan Double Cask 18 years old

De Macallan Double Cask 18 Years Old heeft een rijke, donkere amberkleurige tint en brengt nog meer aroma’s van gedroogd fruit, gember en toffee naar voren. Een warme en kruidige finish wordt perfect gebalanceerd door de citrus invloeden van zoete sinaasappel.

Proefnotities van de Whisky Maker: The Macallan Double Cask 18 Years Old

Kleur: Donker amberkleurige honing.
Aroma: Gedroogd fruit, gember en toffee. Rijke tonen van sinaasappel combineren met kruidnagel en nootmuskaat.
Palet: Zoete rozijnen en sultana’s, met tonen van karamel, vanille en gember gebalanceerd door invloeden van specerijen en citrus zest.
Finish: Verwarmende specerijen, gember en zoete sinaasappel blijven lang hangen en zorgen voor een zijdezacht mondgevoel.

The Macallan Double Cask 18 years old

Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker, The Macallan, zei: “Het samenbrengen van Amerikaans en Europees sherry-seasoned eiken vaten om de perfecte balans tussen de smaken te bewerkstelligen, is ontzettend spannend, fascinerend en bovenal heel erg exciting voor het Whisky Mastery Team. We zijn dan ook erg trots deze twee nieuwe expressies aan de The Macallan Double Cask-fans aan te kunnen bieden zodat zij het kunnen ontdekken en ervan kunnen genieten.”

Heb jij een van de twee flesjes dit weekend al in huis?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram