FESTIVAL: Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras HEMtuin is elk weekend open

HEMtuin festival amsterdam

FESTIVAL: Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras HEMtuin is elk weekend open

Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras HEMtuin is elk weekend open bij het Hembrugterrein bij Amsterdam. Wanneer kom jij naar dit festival?

HEMtuin festival amsterdam

Inmiddels alweer bijna een gehele maand iedere vrijdag tot en met zondag geopend, wordt het de hoogste tijd dat ook jij naar HEMtuin komt. Nederlands grootste culturele playground komt in de vorm van een terrastival, gelegen op fietsafstand van Amsterdam. Met dit initiatief houdt men de culturele- en entertainmentindustrie tijdens de coronacrisis draaiende, waarbij het thema toepasselijk ‘vergeten festival’ is.

HEMtuin is een initiatief van de ondernemers op het Hembrugterrein, Mystic Garden en Dockyard Festival, bedoeld om de culturele sector weer leven in te blazen. Voor alle creatievelingen een prachtige kans en voor ons een heerlijke dag eruit, met toch dat festivalgevoel.

Het groenovergoten Hembrugterrein, waar HEMtuin zich afspeelt, bevindt zich aan het Amsterdam Noordzeekanaal en is een unieke evenementenlocatie gevestigd in bijzondere rijksmonumenten, deel van het Unesco Wereld Erfgoed. Het terrein strekt over maar liefst 48 hectare en is uitgerust met meerdere zalen, loodsen en tuinen, waarmee de anderhalvemetermaatregel geen enkel probleem is.

Op het schitterende terrein vind je meerdere activiteiten die ervoor zorgen dat er een echte ‘Terrastival experience’ hangt. Verspreid over verschillende area’s kun je ieder weekend weer genieten van diverse happenings.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🍷Wijnliefhebbers, het is tijd voor wijn!🍷⁠ ⁠ Zondag 12 juli vieren we de zomer tijdens HEM tuin Wijnfestival. Proef en geniet op Nederlands grootste wijnterras van verfrissende en verfijnde wijnen; entertainment; proeverijen; heerlijk eten en lekkere live muziek!⁠ ⁠ Wat kan je verwachten? ⁠ 🍾 Wijnfestijn met diverse proeverijen. ⁠ 🥘 De lekkerste festivalstreetfood en borrelhappen.⁠ 🍷 Een zeer uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas of fles kunt bestellen. Een goed glas wijn is al vanaf €4,- te bestellen.⁠ 🕴 Sommeliers die jou graag adviseren.⁠ 🎭 Leuke theatervoorstellingen in de Theater Carrousel.⁠ 🔊 Onze DJ zorgt voor de ultieme festivalvibe.⁠ 🍷 Drinken uit glas niet uit plastic.⁠ ☀ Heerlijk aan het water.⁠ ⁠ Tickets: link in bio⁠ •⁠ •⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠ ⁠•⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠⠀⁠ #wijnfestival #wijn #vino #wijndrinkers #hem tuinterrastival #zonnetje #mysticgarden #hem tuin #hembrugterrein #zaandam #amsterdam #coronaproof #terras #terrastival #zomer #theater #muziek #dinnershow #lichtshow #museum #festivalexperience #festival #dagjeweg #vrienden #tuin⁠

Een bericht gedeeld door HEM tuin Terrastival (@hemtuin) op

 

Dit is er te doen bij HEMtuin

Binnentuin

In de binnentuin, ook wel de ‘Main Stage’ area genoemd, kunnen we genieten van een dinner show, georganiseerd door Boom Chicago, comedy (vrijdag), Mystic Garden, Be Amazed show (zaterdag) en Wicked Jazz Sounds, live muziek (zondag). In een tijdsbestek van 3 uur wordt er een live-entertainment-viergangenmenu geserveerd, waarbij iedere dag weer een nieuwe show brengt.

Lichtshow

Dockyard Festival presenteert GRID x Zalansworld; een ‘immersive’ audiovisuele installatie die ons als bezoeker naar een onontdekt algoritmisch rasterperspectief teleporteert. Deze 20 minuten durende show wordt uitgevoerd in samenwerking met EGBERT & SECRET CINEMA. De installatie is een 360 graden experience van FUNKTION ONE geluid, licht compositie en -intensiteit met technologie verenigd als één. Even naar een andere wereld.

Backstage of Linksvoor

Er bevinden zich dus verschillende terrassen op het terrein, zoals het ‘Backstage’ terras waar bezoekers net als artiesten hun ‘rider’ kunnen bestellen. Of het ‘Linksvoor’ terras, waar de harde kern elkaar makkelijk terug kan vinden. Daarnaast zijn er verschillende picknicktafels verdeeld over het terrein waar we vrij kunnen zitten met ons biertje of wijntje, om zo te genieten van alles wat er om ons heen gebeurt.

HEMtuin festival amsterdam

Theater Carrousel

In de ‘Theater Carrousel’ beleven we in carrousel-vorm een viertal theatervoorstellingen in tijdslots van max. 20 minuten per show. Ieder stuk wordt opgevoerd door verschillende artiesten, bekend van onder andere De Parade en Oerol. Liefhebbers van theater zitten hier dus helemaal op hun plek.

Festival Experience Museum

Maak een ‘trip down memory lane’ door het ‘Instagrammable Festival Museum’ te bezoeken. Deze interactieve set up geeft bezoekers het gevoel weer even op een feest te zijn en biedt tal van nostalgische momenten om online te delen. Stil de heimwee naar zomerse muziekfestivals met deze hele toffe experience.

HEMtuin Express

Vanaf Amsterdam CS vertrekt een paar keer per dag de zogeheten HEMtuin Express. Dit betreft een ruime boot waarbij de anderhalve meter regel nageleefd wordt. De trip duurt zo’n 30 minuten en wordt aangeboden met een welkomstdrankje op de heenweg en een gezonde waterbar op de terugweg. Geen zin in de fiets of de auto, kies dan voor deze ideale optie voor vervoer. Boeken doe je hier.

HEMtuin tickets & Info

Vanwege de coronamaatregelen kun je tickets voor de verschillende activiteiten online kopen. Voor ieder onderdeel zijn er verschillende tijdslots te reserveren. Wanneer er plek is, kunnen er op locatie nog lege spots worden gekocht bij de check-in balie.

HEMtuin is vanaf 26 juni de hele zomer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00u tot 23.00u. Het terrastival is open voor alle leeftijden.

HEMtuin festival amsterdam

© TK Photography 2020

Fotocredits: TK Photography 2020

Post a Comment

#Volg ons op Instagram