‘Local heroes’ van het Amsterdamse VINNIES introduceren Dinner at VINNIES

dinner at VINNIES amsterdam review

‘Local heroes’ van het Amsterdamse VINNIES introduceren Dinner at VINNIES

Vincent de Cloet en Jules Ex, bekend van brunch- en lunch concept VINNIES, introduceren dinner pop-up concept Dinner at VINNIES in Amsterdam.

dinner at VINNIES amsterdam review

In Amsterdam vind je sinds kort een gloednieuw dinner pop-up concept, bedacht door de lokale horecahelden Vincent de Cloet (36) en Jules Ex (37) . Hun nieuwste concept lijkt met een duidelijke loyaliteit aan vers en streekproducten een echte must visit voor de liefhebber. Simpel, heerlijk en eerlijk dineren, in de vorm van een vast, per week wisselend menu, bestaande uit voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Wanneer kom jij langs?

Slechts enkele weken geleden introduceerden horecaondernemers de Cloet en Ex het nieuwe dinner pop-up concept ‘Dinner at VINNIES’, gelegen aan de Scheldestraat 45. Wat deze nieuwe opzet absoluut speciaal maakt, is allereerst het feit dat er gekookt wordt door de heren Vincent en Jules zelf. Maar dat is natuurlijk niet alles. Noemenswaardiger is namelijk dat het duo uitsluitend werkt met dagverse streekproducten uit het seizoen, welke stuk voor stuk worden geleverd door hun favoriete lokale leveranciers.

Dit betekent in de praktijk dat we tijdens een diner zullen genieten van seizoensgroente uit de tuin en kas van maatschap Wim Bijma; de mooiste stukken vlees van de eigen boerderij; wild & gevogelte en rauwmelkse kazen van Lindenhoff; biologisch zuurdesembrood van broodbakkerij Ex – de zus van Jules – uit Amsterdam-Noord; duurzaam gevangen vis van familiebedrijf Jan van As; eerlijke zuivel uit Weesp van MOMA; en tot slot biologische, biodynamische wijnen van Pieksman.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

only a few tables left Thursday and Friday! Make your reservation online (link in bio). We have an amazing menu waiting for you. đŸœđŸ„‚

Een bericht gedeeld door VINNIES (@vinnies_amsterdam) op

Mocht de naam VINNIES je trouwens bekend in de oren klinken, dat zou heel goed kunnen. In 2012 openden Jules en Vincent namelijk het ontbijt- en lunchconcept VINNIES aan de Haarlemmerstraat 46, fraai gelegen in het centrum en op loopafstand van Amsterdam Centraal. Niet veel later wist VINNIES ook zijn weg te vinden naar een ander gedeelte in de hoofdstad, waarbij ook de Scheldestraat, vlakbij de RAI, werd betrokken. Hier vind je nu tevens het concept Dinner at VINNIES.

dinner at VINNIES amsterdam reviewVINNIES Scheldestraat is 7 dagen per week open voor ontbijt en lunch. Wil je er echter dineren? Dit kan sinds eind juni, waarbij we er elke donderdag- en vrijdagavond terecht kunnen voor een 2 tot 5-gangenmen, gemaakt met de beste lokale seizoensproducten.

Klik hier voor het wekelijks wisselende diner menu. Of ga naar de website om te reserveren via vinnieshomepage.com.

Instagram: vinnies_amsterdam 
Facebook: VinniesDeliAmsterdam
Website: vinnieshomepage.com

Tekst gaat verder onder de foto

dinner at VINNIES amsterdam review

Meer achtergrondinfo over VINNIES

De jonge ondernemers Jules Ex (37) en Vincent de Cloet (36) openden in 2012 hun eerste locatie, VINNIES aan de Haarlemmerstraat 46. Het ontbijt- en lunch concept ontstond uit een gedeelde passie voor goed eten en een gelijkgestemde visie. Vincent werkte eerder als (chef)kok bij onder andere The French Café, Azur Bleu en George WPA; Jules deed zijn ervaring op bij onder andere RainaRai, kookte als chef bij restaurant van Harte en werkte daarnaast ook bij George WPA en The French Café.

Scheldestraat 45BG
1078 GG Amsterdam
020 737 31 80

dinner at VINNIES amsterdam review

Fotocredits: Jasper Faber

Post a Comment

#Volg ons op Instagram