8 tips voor het bemachtigen van een killerbody

tips killerbody mannen

8 tips voor het bemachtigen van een killerbody

Met deze 8 tips voor het bemachtigen van een killerbody kun jij jouw body project starten. Volg de tips op en ga aan de slag!

tips killerbody mannen

De zomer is al in volle gang, maar het is nooit te laat om te beginnen met  het werken aan je beachbody. Een compleet afgetraind lichaam kost misschien wat meer tijd, maar met onderstaande 8 tips kun je in ieder geval een goede start maken en ben je op weg naar dat droomlichaam.  

  1. Stel realistische doelen

Door doelen te stellen houd je het interessant voor jezelf. Zodra je een doel behaalt, kan dit een verslavend gevoel geven. Daarnaast zorgt het ervoor dat je steeds een stapje verder zet en je jezelf zo ontwikkelt. Schrijf je doelen op en houd ook bij wanneer je ze behaalt. Hoewel je jezelf best mag uitdagen, moet je de doelen wel realistisch houden. Als je te hoog inzet, kun je gedemotiveerd raken door falen.

 

  1. Zoek een sportbuddy

Je moet alle motivatie uit jezelf halen als je alleen sport. En dat kan ervoor zorgen dat je ineens met een zak chips op de bank zit in plaats van in de gewichten aan het hangen bent. Met een sportbuddy heb je net iets meer een stok achter de deur: je wilt tenslotte niet steeds afzeggen. Bovendien is samen sporten een stuk gezelliger.

 

  1. Verdiep je in gezonde voeding

Als je straks zelfverzekerd in een zwembroek van bijvoorbeeld Napapijri, Dsquared2 of de Zara over de boulevard wilt flaneren, dan zul je een aantal concessies moeten doen op het gebied van voeding. Dat betekent echter niet dat je hoeft te lijden en niet meer kunt genieten van eten. Het vergt misschien af en toe wat meer moeite, maar er zijn genoeg gezonde maaltijden en snacks die minstens zo lekker zijn als ongezonde varianten – soms misschien nog wel lekkerder. Een killerbody gaat niet vanzelf.

Zoek online naar gezonde recepten die jou aanspreken, zo is het een stuk beter vol te houden dan elke dag met tegenzin op een slablaadje knabbelen.  Het gaat er om dat je een levensstijl creëert die je vol kunt houden, het moet zeker geen crashdieet zijn. Je mag dus zeker af en toe iets ongezonds eten, zolang het maar niet te vaak is. Een goede leidraad is de 80/20 regel: 80 procent van wat je eet is gezond, 20 procent is minder gezond.

 

  1. Maak je maaltijden van tevoren klaar

Heb je eenmaal in de vingers hoe je gezond en toch lekker kunt eten? Dan is het tijd om te beginnen met ‘meal preppen’, oftewel: je eten voorbereiden voor een later moment. Dit helpt je enorm met het weerstaan van ongezonde verleidingen. Als je zelf een gezonde en lekkere maaltijd bij je hebt, zal je een stuk minder snel geneigd zijn om een Snickers uit de automaat te trekken.

 

  1. Begin je dag met een workout

Natuurlijk is het belangrijk dat je zoveel mogelijk tijd in de sportschool besteedt om die felbegeerde killerbody wilt bemachtigen. Maar er zijn van die dagen dat het er gewoon echt niet van komt. Als je elke dag begint met een korte workout, hoef je minder schuldig te voelen over dagen waarop je verzaakt. Bovendien zet je je spieren meteen aan het werk en begin je je dag zo goed.

 

  1. Drink genoeg water

Dit is misschien nog wel het belangrijkste: drink voldoende water. Mannen hebben over het algemeen 2 tot 3 liter water per dag nodig. Je kunt de precieze hoeveelheid voor jouw gewicht achterhalen door voor elke kilo 30 milliliter te rekenen. Het drinken van water helpt allereerst om de afvalstoffen goed af te voeren. Daarnaast geeft het je een vol gevoel, wat ervoor zorgt dat je minder zal eten. Voor de afwisseling kun je af en toe ook voor thee kiezen, bij voorkeur groene thee.

 

  1. Beloon jezelf 

Zodra je de smaak van het sporten te pakken hebt, mag dat best beloond worden. Jezelf zo nu en dan belonen kan je helpen om gemotiveerd te blijven. Zo werkt een gloednieuwe sportoutfit vaak als een extra duwtje in de rug.. Ook kun jezelf bijvoorbeeld trakteren op een massage of een dagje naar de sauna. Je kunt een beloning koppelen aan je doelen, zodat je nog harder zal werken om deze te behalen.

 

  1. Probeer sporten te vinden die je leuk vindt

Net zoals met voeding, moet je het sporten zo leuk mogelijk voor jezelf maken. Als jij bijvoorbeeld echt niet gelukkig wordt van fitness in de sportschool, zoek dan naar andere sporten die je wél leuk vindt. Genoeg keuze: van voetbal tot dansen tot hardlopen. Houd er wel rekening mee dat je met krachttraining het strakste lichaam krijgt. Boksen is een cardio- en krachttraining in één en kan daarom een goede optie zijn.

Wanneer ga jij starten met die killerbody?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram