Met deze 5 tips bescherm je jouw smartphone optimaal

5 Tips om je smartphone te beschermen

Met deze 5 tips bescherm je jouw smartphone optimaal

Wij hebben 5 Tips om je smartphone te beschermen op een rij gezet. Kan jouw telefoon wel wat bescherming gebruiken, lees dan mee.

5 Tips om je smartphone te beschermen

Laten we eerlijk zijn, als onze smartphone beschadigd raak aan de buitenkant, vastloopt qua software of zelfs helemaal verdwijnt, dan zijn is groot chagrijn het vervolg. We moeten er niet aan denken dat we onze database aan info verliezen. Denk alleen al aan waardevolle foto’s! Nee, beter voorkomen dan genezen.

Om onszelf te beschermen wat betreft de telefoon, zijn er in ieder geval een vijftal maatregelen te nemen. Of hij nu richting het asfalt duikt of uit je jaszak wordt gepikt, met deze 5 tips beperk je de schade.

5 Tips om je smartphone te beschermen

1. Solide telefoonhoesje

Over het algemeen voorzien we allen onze smartphone van een telefoonhoesje, ofwel een smartphone cover. Je hebt echter grote verschillen tussen de diverse hoesjes. Je kunt voor de populaire backcover gaan, die de zijkanten en achterzijde beschermt. Vaak zijn deze gemaakt van siliconen, kunsstof of TPU. Check even of de randen goed uitsteken aan de voorzijde, dan bescherm je ook deels je voorzijde, en dus je beeldscherm.

Wil je voor nog meer veiligheid gaan, dan is het raadzaam om voor de flipcase of bookcase te gaan. Deze hebben een flap aan de voorzijde en bieden zelfs ruimte voor pasjes en briefgeld. Of je nu voor een Samsung a51 hoesje gaat in deze variant, of een cover voor je iPhone X, het is allemaal iets groter, maar biedt wel degelijk extra veiligheid.

2. Beeldschermcover

De beeldschermcover, ofwel screenprotector, geef jouw beeldscherm zeker weten een langere levensduur. Met name als je een backcover hebt, dan wil je een screeprotector hebben. Valt je telefoon dan namelijk face down, dan vangen zowel de randen als het extra beschermende laagje over je beeldscherm de klap op. Je hebt overigens vaak de keuze uit plastic folie of gehard glas. Wij adviseren de glazen variant, die beter bestand is tegen krassen en barsten.

3. Verzeker je smartphone tegen diefstal en schade

Gaat je telefoon kapot en zit de garantieperiode erop? Of is de schade te danken aan iets dat niet wordt gedekt? Pas maar op, de kosten kunnen in dat geval heel snel oplopen. Een telefoonverzekering biedt je bijval en scheelt een hoop stress. Van een vervangend toestel tot geen extra kosten, het is een stuk comfortabeler met de wetenschap dat de meeste smartphonepolissen stootschade, waterschade, valschade, elektronische schade, vorstschade, brand of blikseminslag en brandschade dekken.

4. Wees voorbereid op diefstal

Nee, je hoeft niks geks te doen. Wat je wel moet doen, is slim zijn. Dus berg je smartphone te allen tijden goed op, zoals achter een rits, zodat je geen makkelijk slachtoffer voor zakkenroller vormt. Wat je echter ook even moet doen, is het IMEI-nummer van je telefoon opschrijven. Dit unieke nummer vind je terug op je smartphone en kan worden gebruikt om jouw toestel te identificeren. Telefoon gestolen en je hebt je IMEI-nummer voor handen? De politie kan nu een SMS-bom sturen met de melding dat het toestel is gestolen. Erg vervelend voor een dief die jouw gepikte smartphone probert te verkopen.

5. Inbraakveiligheid

Wat je tot slot wil doen is je smartphone beveiligen, bijvoorbeeld tegen hackers.. Jouw persoonlijke gegevens, foto’s, contactpersonen en e-mails zijn privacygevoelig en daar heeft niemand iets mee te maken. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor kwaadwillenden. Het is daarom belangrijk alle software-updates tijdig te installeren, zodat eventuele kwetsbaarheden in de software worden opgelost.

Een tweede maatregel die je kunt nemen om je telefoon nog iets beter te beveiligen is de zogeheten tweestapsverificatie. Deze extra beveiligingscontrole zorgt ervoor dat hackers en dieven niet voldoende hebben aan alleen je wachtwoord om toegang te krijgen tot je telefoon.

Welke van deze 5 tips om je smartphone te beschermen moet jij nog toepassen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram