VIDEO: Aston Martin creëert James Bond’s ‘Goldfinger’ DB5 opnieuw

Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation James Bond auto

VIDEO: Aston Martin creëert James Bond’s ‘Goldfinger’ DB5 opnieuw

Aston Martin creëert James Bond’s Goldfinger DB5 opnieuw. De Aston Martin DB5 Goldfinger Editie komt inclusief machinegeweren.

Vooruitlopend op de release van No Time to Die heeft de Britse autofabrikant Aston Martin één van de meest iconische auto’s uit de James Bond-franchise aller tijden nieuw leven ingeblazen: de DB5 uit de filmklassieker Goldfinger.

Niet tevreden met louter het opnieuw creëren van de originele auto, wilde het bedrijf de DB5 zo filmnauwkeurig mogelijk maken. Dit betekent in de praktijk dat alle gadgets en trucs zijn geïnstalleerd, netjes verborgen uit het zicht wanneer niet in gebruik.

Van buitenaf gezien ziet de auto er net zo uit als een gewone DB5, met aluminium carrosseriepanelen, een stalen chassis en aangedreven door een 4.0-liter atmosferische inline-zes motor die een indrukwekkende 290 pk kan voortbrengen. Als je echter beter kijkt, dan ontdek je een hele reeks aan stiekeme gadgets die 007 tot de beschikking heeft. De buitenkant heeft spuitopeningen die zowel een rookgordijn als een olievlek kunnen produceren om achtervolgers van de baan te gooien. Ondertussen kunnen andere wapens zware schade toebrengen, waarbij kan worden gedacht aan stormrammen en een gesimuleerde banden-slasher. Er is zelfs een verwijderbaar dakpaneel bij de stoel, hoewel de schietstoel helaas in de fictieve wereld achterblijft.

Het interieur is minstens zo goed afgestemd als de buitenkant. Er is een telefoon in de bestuurdersdeur, een gesimuleerde radar-trackerscherm, een verborgen wapenbak onder de stoel, een afstandsbediening om alle verschillende gadgets te bedienen en een op de middenconsole gemonteerd schakelsysteem.

Er zijn slechts 25 van de Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation gebouwd en ze worden momenteel allemaal verzonden naar hun nieuwe eigenaren.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram