Het favoriete Martini-recept van Super Lyan’s Ryan Chetiyawardana aka Mr Lyan

Martini-recept Super lyan amsterdam

Het favoriete Martini-recept van Super Lyan’s Ryan Chetiyawardana aka Mr Lyan

Wereld Martini Dag is inmiddels achter de rug, maar wij hebben het favoriete Martini-recept van Super Lyan’s Ryan Chetiyawardana.

Martini-recept Super lyan amsterdam

Afgelopen vrijdag 19 juni was het Wereld Martini Dag. Mocht dit je zijn ontgaan en klinkt een glaasje shaken, not stirred jou alsnog als muziek in de oren, dan hebben we iets moois voor je. Super Lyan’s eigen James Bond achter de bar, Ryan Chetiyawardana, heeft namelijk zijn favoriete Martini-recept met ons gedeeld.

Ryan, ook wel bekend als Mr Lyan, geeft aan:

“Een Martini blijft één van mijn all-time favoriete drankjes. De smaak is heel persoonlijk, en hoewel simpel in zijn ingrediënten, is het moeilijk om het drankje naar de gewenste hoogtes te brengen. Een van mijn huidige favoriete versies van de Martini is thuis ontstaan. Ik mis het in deze tijden om het drankje voor vrienden en familie te kunnen maken, maar deze Martini is een heel welkome toast voor het diner na een lange dag. Het is een rijkere versie maar perfect voor thuis!”

Wat je nodig hebt:

  • 55 ml Beefeater London Dry Gin
  • 15 ml Martini Extra Dry
  • 1 dash oranjebitter
  • 1 dash witte absint

Roer de ingrediënten goed door met ijs, zeef het drankje in een Martini glas en garneer met een Nocellara olijf. Cheers!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram