Apple iOS 14 onthult vernieuwd startscherm en verschillende app-updates

Apple iOS 14 update

Apple iOS 14 onthult vernieuwd startscherm en verschillende app-updates

Apple iOS 14 onthult vernieuwd startscherm en verschillende app-updates. Ga jij de nieuwe software-update direct op je iPhone downloaden?

Apple iOS 14 update

Apple’s WWDC 2020 livestream-evenement vond gisteren plaats en het bedrijf kondigde aan dat iOS 14 zal verschijnen met een vernieuwd startscherm, een nieuwe app-bibliotheekfunctie en verschillende vooraf geïnstalleerde app-updates voor de iPhone.

Ga jij de nieuwe update voor de iPhone direct downloaden? Deze veranderingen zijn van belang.

Apple iOS 14 startscherm

Het startscherm van de iPhone krijgt de grootste update aller tijden, die wordt geleverd met een opnieuw ontworpen interface die interne apps zoals Weer markeert, zodat informatie in één oogopslag kan worden bekeken. Met de widgetgalerij kunnen gebruikers widgets toevoegen en aanpassen, die nu naast apps op het startscherm kunnen worden weergegeven. Er is ook een nieuwe Smart Stack-widget die automatisch relevante apps op basis van het tijdstip van de dag organiseert in een roterende widget.

De nieuw geïntroduceerde app-bibliotheek organiseert apps automatisch in groepen en lijsten, waardoor gebruikers apps ook op het primaire startscherm kunnen verbergen, net als de app-lade van Android. Picture-in-picture vindt ook zijn weg naar iPhones, waardoor het mogelijk is om een ​​video te bekijken of een FaceTime-oproep te ontvangen terwijl je een andere app gebruikt.

Apple iOS 14 update
App-clips, Siri en oproepen

Apple kondigde ook een nieuwe app-clipfunctie aan waarmee gebruikers indien nodig toegang hebben tot bepaalde functies van een app, zonder de app volledig te installeren. Siri heeft daarnaast een nieuwe interface die het onderaan het scherm plaatst – in plaats van zoals gewoonlijk het hele scherm in beslag te nemen. Ze kan nu bovendien audioberichten verzenden. Inkomende oproepen en FaceTime hebben eveneens een nieuwe pop-up in plaats van het hele scherm in beslag te nemen, zodat een meer gestroomlijnde look aan de orde is.

Apple iOS 14 update
Berichten, vertalen en Apple Maps

Er is tevens een nieuwe Translate-app geïntroduceerd die op dezelfde manier werkt als Google Translate. Met de app kunnen gebruikers talen vertalen via tekst of een gedicteerd bericht. Elf talen – Engels, Mandarijn, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans, Arabisch, Portugees en Russisch – worden bij de lancering ondersteund.

Met Berichten kunnen mensen ook hun favoriete contacten en gesprekken bovenaan de app vastzetten, om zo gemakkelijk toegang te krijgen tot gesprekken naar keuze. Memoji krijgt daarbij nieuwe input, waaronder een gezichtsmasker. Groepschats ontvangen een nieuwe gespreksoptie en meldingspings om specifieke mensen in de chat op de hoogte te stellen.

Apple iOS 14 update

Apple Maps krijgt een update waarmee bedrijven aanbevelingen kunnen doen voor te bezoeken plaatsen. Het ondersteunt nu ook fietsen, met speciale aanwijzingen voor fietsers, zodat zij rekening kunnen houden met situaties zoals fietspaden, trappen en hoogteverschillen. Die functie zal naar verwachting voor het eerst beschikbaar zijn in New York, Los Angeles, de Bay Area, Shanghai en Beijing.

Apple iOS 14 update

Tot slot krijgt de Carplay-app ondersteuning voor aangepaste achtergronden en nieuwe parkeer-, fastfood- en EC-oplader-apps. Apple voegt ook ondersteuning toe voor NFC-autosleutels met iOS 14, met de 2021 BMW 5-serie als eerste die de functie ondersteunt. Deze functie komt echter ook in de huidige iOS 13.

Hoewel er veel Apple iOS 14 software-updates werden aangekondigd, heeft WWDC 2020 helaas geen nieuwe toevoegingen aan hardware onthuld. Stay tuned voor meer Apple-gerelateerd nieuws, zoals over de iPhone 12.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram