REISGIDS: Volg onze tips en doorkruis prachtig Frankrijk met een luxe camper

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

REISGIDS: Volg onze tips en doorkruis prachtig Frankrijk met een luxe camper

Een roadtrip in een camper door Frankrijk is normaal gesproken iets wat je in je leven moet hebben gedaan. Onze tips nemen je mee langs de mooiste plekken!

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

Wat is er gaver dan een zomerse roadtrip in een camper om zo meerdere mooie plekken te ontdekken in het buitenland? Deze reis neemt je mee langs de fijnste plekken van Frankrijk, dus sla onze tips op en plan je avontuur!

Roadtrip in een camper door Frankrijk

Parijs

Parijs is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je met een camper op pad bent, maar deze prachtige stad mag zeker niet binnen je roadtrip ontbreken. Rondom Parijs heb je namelijk een aantal uitstekende campings die een perfecte openbaar vervoersverbinding met het centrum van de stad hebben. Zo kun je uitgebreid genieten van alles dat Parijs je te bieden heeft: romantische dinertjes, luxe winkels om te shoppen en veel cultuur.

Dijon

De volgende stad tijdens deze roadtrip door Frankrijk is Dijon, in het departement Côte d’Or. De stad heeft een levendig centrum, met prachtige musea, imposante monumenten en leuke winkels. Ook kun je in de stad heerlijk eten, want je vindt er vele verfijnde restaurants en ook restaurants met Michelinsterren. De stad staat verder bekend om zijn geliefde mosterd en goede wijnen.

Dit laatste is trouwens het thema voor het directe vervolg van deze route. In Dijon begint namelijk De Route des Grands Crus. Een route van 60 kilometer door 38 pittoreske wijndorpen en langs vele wijnhuizen. Onderweg kom je langs de stad Beaune en je eindigt in Santenay.

Avignon

Na deze prachtige wijnroute hoef je gelukkig nog niet naar huis. De route vervolgt zich verder naar de prachtige stad Avignon, waar je heerlijk door de straten kunt dwalen en kunt genieten van de Franse cuisine. Bezoek daarnaast Palais des Papes en de pont d’Avignon, en maak een wandeling door Rue des Teinturiers, waar de rivier de Sorgue door een smal straatje wordt geleid.

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

Côte d’Azur

Verder zuidwaarts kom je terecht in de Côte d’Azur. De Franse Rivièra, die geliefd is onder de rich and famous, staat bekend om zon, zee en strand. Geniet van alle luxe in de mondaine badplaatsen Saint Tropez, Cannes, Antibes en Nice. Liever iets actiefs doen? De kust hier is prachtig en je vindt mooie wandelroutes langs de woeste rotskusten en eenzame stranden. Aanrader is de wandelroute GR98 richting Cassis. Aan de andere kant van Cassis vind je trouwens les calanques. Dit hoort niet meer bij de Côte d’Azur, maar is absoluut de moeite waard. Net als de camping van Cassis, waar een gezellige laidback sfeer hangt.

Bordeaux

Vanaf Cassis is het even rijden naar Bordeaux. Je kunt het in een dag doen, maar de rit opdelen in twee dagen is comfortabeler. Frankrijk voelt aan deze zijde van de kaart behoorlijk anders aan, maar is minstens zo mooi. Ook hier vind je prachtige musea, monumentale gebouwen, een botanische tuin en prachtige kathedralen. In deze stad, die bekend staat om de gelijknamige wijn, mag je de musea Musée des Vins en La Cité du Vin uiteraard niet overslaan.

Nantes

Na Bordeaux  wordt de roadtrip vervolgd naar Nantes. Heb je de tijd? Maak dan eerst nog een aantal tussenstops in Royan, Roquefort en la Rochelle, voordat je je door Nantes laat verrassen. Een bezoekje langs alle hoogtepunten kun je hier doen zonder kaart. Door de stad loopt namelijk een groene lijn, die je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid brengt. Zo kom je bijvoorbeeld terecht bij het vijftiende eeuwse kasteel Château des ducs de Bretagne en de oude fabriek van de welbekende LU koekjes. Meest bijzondere van Nantes is de wijk Île de Nantes, een eiland middenin de rivier de Erde. Hier komt oud en nieuw samen en draait alles om kunst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje op de levensgrote robot olifant Les Machines de L’île?

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

Le Havre

De roadtrip door Frankrijk eindigt in de stad le Havre. Deze havenstad heeft een rijk verleden, maar dat is deels in rook opgegaan tijdens de tweede wereldoorlog. Toch is het minstens zo mooi uit de puin herrezen. Nu is de stad bekend om zijn mix van prachtige architectuur en gebouwen die de bombardementen hebben overleefd, zoals een aantal kerken en interessante musea. Een stadswandeling onder leiding van een gids is hier zeker een aanrader.

Camper huren via Goboony

Zelf deze roadtrip in een camper door Frankrijks rijden? Je kunt een camper huren via Goboony, dé Airbnb voor campers. Er zijn meer dan 2000 campers te huur in alle soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geëlektrificeerde Volkswagen T2, een luxe camperbus die compact is, maar toch ruim aanvoelt en luxe genoeg is voor jou en je vrienden. Of misschien een nieuwe halfintegraal, perfect voor jou en het gezin? Zat opties vind je hier, met voor elk wat wils!

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

TIPS: Roadtrip in een camper door Frankrijk

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram