Ardbeg Day vieren we dit jaar digitaal & met nieuwe Ardbeg Blaaack Whisky

ardbeg blaaack ardbeg day 2020

Ardbeg Day vieren we dit jaar digitaal & met nieuwe Ardbeg Blaaack Whisky

Ardbeg Day 2020 vieren we dit jaar digitaal & met de nieuwe Ardbeg Blaaack Whisky. Log jij aankomende zaterdag 30 mei ook in via Facebook?

ardbeg blaaack ardbeg day 2020

Op Ardbeg Day, dat normaal gesproken plaatsvindt op de laatste zaterdag van Islay’s Festival of Music and Malt (Fèis Ìle), vieren we jaarlijks alles wat maar een beetje met Ardbeg te maken heeft. Aangezien het Coronavirus dit jaar roet in het eten gooit en het festival dus niet doorgaat, zal de gerenommeerde whiskymaker de feestelijkheden online voortzetten. Ardbeg nodigt jullie – als malt whisky lovers – allemaal uit om te proosten. Centraal dit jaar staan de twee fantastische decennia die de Ardbeg Committee bestaat, en een nieuwe whisky is de kers op de taart.

The Ardbeg Blaaack Whisky Trials zullen gehouden en uitgezonden worden op 30 mei 2020 via Facebook, zodat alle wereldwijde fans ‘aanwezig’ kunnen zijn. Het twee uur durende programma, dat gevuld is met tastings, games en entertainment, zal geheel in het teken staan van het 20-jarige jubileum van de Ardbeg Commitee (opgericht in 2000). Het thema van dit jaar is de Limited Edition Ardbeg Blaaack; een geheel ter ere van hen gebottelde single malt, gerijpt op Nieuw-Zeelandse pinot noir vaten. De smaken zijn prachtig aan elkaar gebreid, met als resultaat zomerfruitcrumble en bittere kersen, met een diepergravende rand roet en Ardbeg’s karakteristieke rokerigheid.

Mickey Heads, Ardbeg Distillery Manager, vertelt: “We kijken er ontzettend naar uit dit jaar een memorabele Ardbeg Day neer te zetten samen met onze die hard fans hier op de distilleerderij en bij alle andere vieringen wereldwijd. Helaas, werden we ingehaald door een andere mondiale gebeurtenis.

Maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken en een back-up plan bedacht zodat onze Committee leden zich alsnog kunnen vermaken, veilig vanuit huis. Ik zal het Ardbeg team begeleiden tijdens deze spectaculaire online-editie. Maak je klaar voor proeverijen met de meest geliefde whiskies, fun, geouwehoer en misschien zelfs wel een paar Blaaack op geïnspireerde verrassingen”.

We kunnen aankomende zaterdag vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd deelnemen aan de Ardbeg Blaaack Whisky Trials door in te tunen op Ardbeg’s Facebook-pagina. Lukt dit niet, dan is het later terug te zien via Ardbeg.com, Instagram en Youtube.

De limited edition Ardbeg Blaaack zal vanaf 30 mei wereldwijd in beperkte oplage verkrijgbaar zijn bij Ardbeg Embassies en vanaf 1 juni bij whiskyspecialisten en via de officiële website. De adviesprijs is €114,95.

Fijne Ardbeg Day 2020!

ardbeg blaaack ardbeg day 2020 whisky

Post a Comment

#Volg ons op Instagram