TRAILER: Netflix deelt eerste beelden van vierdelige docuserie ‘Jeffrey Epstein: Filthy Rich’

Jeffrey Epstein: Filthy Rich Netflix documentaire

TRAILER: Netflix deelt eerste beelden van vierdelige docuserie ‘Jeffrey Epstein: Filthy Rich’

De vierdelige docuserie Jeffrey Epstein: Filthy Rich is onderweg naar Netflix en de eerste trailer is hier. De documentaire is vanaf 27 mei te zien.

Netflix duikt dieper in de seksuele aantijgingen tegen de magnaat Jeffrey Epstein in de originele documentaireserie Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Wij zijn vooral benieuwd tot in hoeverre de docuserie in zal gaan op de medegedeelde zelfmoordkwestie, waarvan velen het gevoel hebben dat er meer achter zit. De zaak lijkt immers toch een beetje als een nachtkaars uit te gaan, terwijl de nauwe betrokkenheid van elitaire figuren feit lijkt te zijn en het geheel riekt naar complot.

Geregisseerd door Lisa Bryant en uitvoerend geproduceerd door Joe Berlinger (Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes), zal de vierdelige docuserie zich concentreren op de stemmen van de aanklagers van Epstein en angstaanjagende getuigenissen uit eerste hand. “Door hun emotionele littekens te onthullen, sommigen voor het eerst, wil het zusterschap van overlevenden voorkomen dat predators – en het Amerikaanse rechtssysteem – de volgende generatie het zwijgen opleggen”, luidt het persbericht. De trailer brengt in ieder geval ook de twijfelachtige omstandigheden van de dood van Epstein in 2019 naar voren, met de vraag of het echt zelfmoord was of dat hij werd gedood.

Epstein was een financier en een veroordeelde zedendelinquent, met zijn eerste zaak die helemaal teruggaat tot 2005, en waarbij meisjes vanaf 14 jaar betrokken waren. Hij werd in juli 2019 gearresteerd op basis van federale aanklachten met betrekking tot minderjarigen in de sekshandel in Florida en New York, maar stierf ongeveer een maand later in zijn gevangeniscel. Een lijkschouwer beoordeelde de dood als een zelfmoord en een rechter verwierp alle aanklachten tegen hem vanwege zijn overlijden.

Bekijk de trailer bovenaan. Jeffrey Epstein: Filthy Rich gaat 27 mei exclusief in première bij Netflix.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram