“Tiger King krijgt mogelijk vervolg met illusionisten Siegfried & Roy centraal”

Siegfried & Roy nieuwe Tiger King documentaire

“Tiger King krijgt mogelijk vervolg met illusionisten Siegfried & Roy centraal”

De Tiger King-documentaire krijgt een vervolg. En ditmaal moeten illusionisten Siegfried & Roy centraal staan in de populaire serie van Netflix.

Siegfried & Roy nieuwe Tiger King documentaire

Hoewel de namen Joe Exotic en Tiger King onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, kan de populaire Netflix-serie zich zeker distantiëren van zijn controversiële ‘ster’. Zoals gemeld door The Hollywood Reporter, wil het productieteam van de documentaireserie waarschijnlijk illusionisten Siegfried & Roy belichten in de volgende Tiger King-serie.

Dr. James Liu, dierenarts voor dieren in het wild en vermeend lid van het productieteam van Tiger King, nam contact op met The Hollywood Reporter en zocht contact met Chris Lawrence. Lawrence werd beroemd toen THR hem profileerde, waarbij dieper werd ingegaan op zijn carrière als voormalig tijgerverzorger voor Siegfried & Roy en zijn 15-jarige strijd met PTSS. Dit laatste dankt Lawrence aan het beruchte tijgerincident op het podium van Roy Horn. Horn stierf overigens op 8 mei door complicaties van het coronavirus.

Hoewel de Siegfried & Roy-serie nog niet is begonnen met filmen – of zelfs maar is bevestigd voor productie – onthulde Liu aan THR dat er een vervolgaflevering op Tiger King in de maak is. De intentie is om het daadwerkelijke doel van de filmmakers te belichten, namelijk de benarde situatie van gekooide dieren in het wild aan de kaak stellen, in plaats van zich te concentreren op Joe Exotic, Carole Baskin en de andere mensen die schermtijd krijgen in de originele documentaire. Sinds de explosieve reacties op de documentaire heeft Baskin publiekelijk geklaagd over haar vertolking in de serie, waarin ze uitlegde dat ze geloofde dat de filmmakers een film maakten over de dieren, niet over hun verzorgers.

“Ik ging hierop in om een ​​andere kant van de dierenwereld te verkennen, namelijk wilde dieren in gevangenschap”, vertelde co-regisseur Eric Goode aan Vanity Fair. “Netflix is ​​zeer bedreven in het maken van binge-waardige televisie en met deze meer dan levensgrote onderwerpen was dat vrij eenvoudig te doen. Maar mijn doel is en is altijd hetzelfde geweest, namelijk het bewustzijn vergroten en de soort helpen redden.”

Post a Comment

#Volg ons op Instagram